Uludağ'da kayıp iki amatör dağcıyı arama kurtarma çalışmaları beşinci gününde de devam ediyor. Ekipler beş gündür yaptıkları çalışmalar sonucunda iki dağcıya ait ne bir iz ne de emare bulabildi.

[old_news_related_template title="Uludağ'da kaybolan iki dağcının son görüntüleri ortaya çıktı" desc="Uludağ'da, pazar gecesi zirve tırmanışı yaparken kaybolan amatör dağcılar Mert Alpaslan (31) ve Efe Sarp'ı (37) arama çalışmaları, beşinci gününde sürüyor. 260 kişiden oluşan arama- kurtarma ekipleri iki dağcıyı arıyor. Öte yandan kendilerinden şu ana kadar bir iz bulunamayan dağcıların, ormana giriş yapıp zirveye doğru harekete geçtikleri anların görüntüsü ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/06/iecrop/dagcilar_16_9_1575624086.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/uludagda-kaybolan-iki-dagcinin-son-goruntuleri-ortaya-cikti-5493738/"]

Bugün termal dedektörlerle de aramaya çıkan ekipler bir iz bulamadı. İki kayıp dağcının 1 Aralık günü ailelerine "Biz buraya gidiyoruz" diyerek attıkları fotoğrafta da gözüken Keşiş tepesinin altındaki mağarada ekipler arama yapıyor.

[old_news_related_template title="Kurtarma ekipleri Uludağ'da kaybolan iki dağcı için seferber oldu" desc="Uludağ'da 3 gündür kayıp olan dağcıları arama çalışmaları yağan yoğun kar ve fırtına nedeniyle gece saatlerinde durduruldu. Sabah saatlerinde hazırlanan ekipler yağan kara ve fırtınaya rağmen bölgeye çıkarak arama çalışmalarını tekrar başlattı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/04/iecrop/aw872472_01_16_9_1575436051.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kurtarma-ekipleri-uludagda-kaybolan-iki-dagci-icin-seferber-oldu-5488234/"]

Ekipler, mağaranın kapısına biriken iki metrelik karı kazıdıktan sonra içeri girmeyi başardı. Ekiplerin mağara içerisindeki arama çalışmaları devam ediyor.



DAHA ÖNCE DE TIRMANMIŞLAR

Öte yandan iki dağcının daha önce de Uludağ'a tırmanış yaptığı ortaya çıktı. Mert Alpaslan ve Efe Sarp, Eylül ayında Uludağ'a zirve tırmanışı gerçekleştirmişti. Geriye ise ikilinin, yaptıkları bu tırmanışta çekilen fotoğrafları kaldı. (İHA/DHA)