Kış turizminin gözde merkezi Bursa Uludağ'da kullanılmayan PTT Uludağ tesislerinin çatısındaki karlar vatandaşların üzerine düştü. Tam bir can pazarı yaşanırken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma personeli sevk edildi. Yapılan çalışmalarda kurtarılan 6 kişi Bursa'daki hastanelere sevk edildi.

Karlar hava sıcaklığından dolayı erimiş


Öte yandan, tesislerin çatısındaki karlar hava sıcaklığından dolayı eridi. Hava sıcaklığının bayağı yüksekliğinden dolayı otelcilerin kendi çatılarını temizlediği öğrenildi.

 

Kurtarılma anı kamerada


Olayın yaşanmasının ardından ortaya çıkan panik ve kurtarılma çalışmaları ise kameralara yansıdı. Görüntülerde ellerine kürek alanlar karları kürüyor. Ayrıca bazı vatandaşlar da elleriyle eşelemeye çalışıyor. Kurtarılma anının kameraya yansıdığı görüntülerde, vatandaşların tedirginliği görülüyor.

Dehşet anlarını anlattı


Oteller bölgesindeki işletmeci Erkan Soyak, dehşet ânlarını anlattı. Soyak, “Olay saat 11-11:30 sıralarında oldu. Terasta otururken insanların bağırması üzerine müdahaleye geldik. Jandarma arama ve kurtarma timleri ile birlikte bir kişiyi çıkartırken, ikinci çatıdan da karlar düştü. İkinci çatıdan düşen karlarında altında 2 arkadaşımız kaldı. Onları ve yaralıları çıkarttık. Şimdi de son kontroller yapılıyor. Tahminime göre şu ân göçük altında kimse yok. Tam bir can pazarı yaşandı” diye konuştu.

[caption id="attachment_3386786" align="alignnone" width="880"]Vatandaşlar PTT binasının üzerinden düşen kar kütlesinin altında kaldı. Foto: AA Vatandaşlar PTT binasının üzerinden düşen kar kütlesinin altında kaldı. Foto: AA[/caption]

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ekiplerce çıkarılan 6 kişinin, Bursa'daki sağlık kuruluşlarında tedavi altına alındığını bildirdi.  Arama kurtarma ekiplerinin bölgedeki aramaları sürüyor.

VALİ CANBOLAT'TAN AÇIKLAMA


Bursa Valsi Yakup Canbolat, yaptığı açıklamada, PTT'nin kullanmadığı eski binasının çatısında biriken karın vatandaşların üzerine düştüğünü söyledi.  Kar altında 6 vatandaşın kaldığına yönelik ihbar üzerine bölgeye arama kurtarma ekipleri gönderildiğini vurgulayan Canbolat, "AFAD ve jandarma arama kurtarma ekiplerince 6 vatandaş yaralı olarak çıkarıldı. Genel sağlık durumları iyi. Kar altında kalma durumu ihtimaline karşı çalışmalar sürüyor." dedi.

[caption id="attachment_3386842" align="alignnone" width="880"]Kar altından kurtarılan 6 kişi hastaneye sevk edildi. Foto: AA Kar altından kurtarılan 6 kişi hastaneye sevk edildi. Foto: AA[/caption]

[caption id="attachment_3386898" align="alignnone" width="880"]Bina etrafına yığılan kar vatandaşlar ve kurtarma ekipleri tarafından temizleniyor. Foto: AA Bina etrafına yığılan kar vatandaşlar ve kurtarma ekipleri tarafından temizleniyor. Foto: AA[/caption]

Ayrıntılar geliyor...