İstanbul Pendik’te, 6 Temmuz günü Yunus Emre Bahçıvan’ın kullandığı ve 7 aylık hamile eşi Ayfer Bahçıvan’ın da içinde bulunduğu aracın önünü keserek, aracın dikiz aynasını kırdıktan sonra aracın camlarını kırmaya çalışan baklava zincirleri sahipleri Hasan Sel ve Hüseyin Sel’in yargılandığı davanın 2. duruşması görüldü.

HASAN SEL DURUŞMAYA KATILMADI

Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya ilk celse tahliye edilen tutuksuz sanıklardan Hüseyin Sel katılırken, Hasan Sel katılmadı. Müşteki Yunus Emre Bahçıvan ile taraf avukatları katıldı.

MEDYADAN ÖĞRENİP, DAVAYA KATILMAK İSTEDİ

Yunus Emre Bahçıvan ve eşi Ayfer Bahçıvan FOTO: SÖZCÜ


Ali Turabi Doğanay isimli vatandaş da olay nedeniyle vicdanen rahatsız olduğunu söyleyerek, “Olayı sosyal medyadan öğrendim. Bir vatandaş olarak davaya katılmak istiyorum. Gördüğüm manzara karşısında etkilendim” dedi. Mahkeme, vatandaşın suçtan zarar görmemesi nedeniyle katılma talebinin reddine karar verdi.

“ÇOCUKLARINA GARİP GARİP MESAJLAR, MAİLLER ATILIYOR”

Sanık avukatı Devrim Dinç oturumların kapalı yapılmasını talep ederek, katılma talebinde bulunanın dava ile ilgisi olmadığını ve talebi kabul etmediğini söyledi. Sanık avukatı, “Müvekkillerin özel hayatı ihlal edilmektedir. Yapmadığı şeyler yapmış gibi gösteriliyor. Müvekkilime ait iş yerleri saldırıya uğradı. Çocuklarına garip garip mesajlar, mailler atılıyor” dedi.

Müşteki avukatı Adem Yavuzarslan ise, “Yargılama bu aşamaya geldikten sonra kapalı yapılmasında hukuki bir kaygı yoktur” diyerek duruşmaların açık olarak yapılmasını istedi. Mahkeme hakimi, duruşmanın gizli olarak yapılmasına ilişkin talebi reddetti.