İstanbul Kadıköy’de 2 kişinin hayatını kaybettiği vale cinayetine ilişkin aralarında emniyet amiri Adnan Ayhan’ın da aralarında bulunduğu 5 kişinin yargılandığı dava görüldü. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya geçtiğimiz Kasım ayındaki duruşmada tahliye edilen ancak savcının itirazı üzerine tekrar tutuklanan sanık Hakan Ekşi cezaevinden getirildi.

EMNİYET AMİRİ TANIK OLARAK DİNLENDİ

Olay tarihinde Kartal İlçe Emniyet Amiri olarak görev yaptığını söyleyen Y.D. duruşmada tanık olarak verdiği ifadesinde, “Restoran dışında karışıklık oldu. Daha sonra bu karışıklık içeri yansıdı. 6-7 el silah sesi geldikten sonra ortalık karıştı. Dışarı çıktığımızda Murat Oğuzorhan’ı yerde yatarken gördüm. Daha önceden tanımadığım Emre Ağdaş da yerde oturuyordu. Polisler gelmiş olay yerine şerit çekiyordu. Sanık Hakan Ekşi’yi olay yerinde gördüğümü hatırlamıyorum. Olay yerinde kimin ne şekilde ateş ettiğini görmedim” ifadelerini kullandı.

‘KAÇMA ŞÜPHESİ YOK’ DEDİ, TAHLİYE ETTİ

Mahkeme heyeti, tek tutuklu sanık olan Hakan Ekşi’nin tutuklu kaldığı süreyi ve kaçma şüphesinin olmamasını gerekçe göstererek, tahliyesine karar verdi. Öte yandan sanık Hakan Ekşi hakkında adli kontrol hükümleri uygulayan mahkeme, haftanın 3 günü ikametine en yakın polis merkezine giderek imza atmasına karar verdi.

ANNESİ İSYAN ETTİ

Olayda hayatını kaybeden Emre Ağdaş’ın annesi ise duruşma çıkışı tahliye kararına tepki gösterdi. Polis ve güvenliklerin müdahale ettiği olayda, Ağdaş’ın annesi “Bana çocuğumu versinler. Onlar sadece çocuklarımızı öldürmediler. Bizim de katilimiz. Ben yaşıyor muyum? İlaçlarla duruyorum” diyerek isyan etti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Murat Oğuzorhan ile Emre Ağbaş'ın ölümüyle sonuçlanan olayda, ateş eden firari sanık Mehmet Halim Toprak’ın “kasten öldürme” suçundan 2 kez müebbet hapis, sanık Hakan Ekşi’nin “kasten öldürmeye azmettirme” ve “kasten öldürmeye yardım etme” suçundan müebbet ve 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Olaydan sonra açığa alınan emniyet amiri Adnan Ayhan, Mertcan Güven ve Murat Keleşoğlu’nun ise “kasten yaralama” suçundan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

NE OLMUŞTU?

6 Ocak 2018 tarihinde meydana gelen olayda; açığa alınan emniyet amiri Adnan Ayhan'ın da aralarında bulunduğu bir grup, doğum günü organizasyonu için bir araya gelmiş, gecenin ilerleyen saatlerinde Adnan Ayhan, arkadaşlarından G.K.'yi yolcu etmek için dışarı çıkmıştı.

İddianamede iki cinayetle son bulan olay şöyle anlatılmıştı;
G.K. aracını valeden istedi ancak aracın geç gelmesi üzerine Adnan Ayhan, valelerle tartışmaya başladı. Bunun üzerine maktul Murat Oğuzorhan da dışarı çıktı ve tartışmanın büyümesi üzerine Adnan Ayhan, müşteki Ali Gündüz'e kafa attı. Şüpheli Murat Keleşoğlu ile müşteki şüpheli Adnan Ayhan araçlarına bindikleri anda, hareket etmeden silah sesi duydu. Mehmet Halim Toprak silahla ateş etmeden önce Hakan Ekşi, “sık ulan” dedi. Bunun üzerine 8-10 el ateş ettikten sonra, Mehmet Halim Toprak ve Hakan Ekşi sahil istikametine doğru koştu. Olay yerinde hayatını kaybeden Murat Oğuzorhan'ın vücuduna 4 kurşun isabet etti. Tartışma üzerine tarafları ayırmaya çalışan Emre Ağbaş ise vücuduna isabet eden 4 kurşun sonrası kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.