Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 63 bin metrekarelik alanda inşa edilen ve Türkiye’nin en modern gümrük kapılarından biri olarak kabul görülen Kapıköy Gümrük Kapısı, İran ile ticaretin daha da geliştirilmesi amacıyla yeniden modernize edildi.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN 63 BİN METREKARELİK ALANDA İNŞA EDİLEN VE TÜRKİYE'NİN EN MODERN GÜMRÜK KAPILARINDAN BİRİ OLARAK KABUL GÖRÜLEN KAPIKÖY GÜMRÜK KAPISI, İRAN İLE TİCARETİN DAHA DA GELİŞTİRİLMESİ AMACIYLA YENİDEN MODERNİZE EDİLDİ.


Yolcu salonu ve sosyal donatı alanlarının yer aldığı gümrük kapsı, özellikle Nevruz Bayramı için Türkiye’ye gelen İranlı turistlerin yaşadığı sıkıntıların da son bulmasını sağlayacak.

FOTO: İHA


Eski Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Van ilinin 50 yıllık hayalinin gerçekleştiğini belirterek, hizmete açılan gümrük kapısının bölge turizmi ve ticaretine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Çiftci, Kapıköy Gümrük Kapısı’nın gerçekleştirilen modernizasyon çalışmalarından sonra Türkiye’nin en modern kapılarından biri olduğunun da altını çizdi.