İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah saat 07.30 sıralarında, İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış ve yönetim kurulu üyeleriyle Beyoğlu Tünel'deki merkez binada bir araya geldi.

İmamoğlu, İETT heyeti ile biraraya geldi.


İmamoğlu, yaklaşık 1 saat süren ve basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından kısa bir İstiklal Caddesi turu yaptı. Caddeyi turlayan İmamoğlu, öğrencilik yıllarında Tünel bölgesinde çok zaman geçirdiğini belirtti.

MÜZİĞE KATKI SÖZÜ

"Sahaflar, kitapçılar, antikacılar öyle bir merakım vardı ama param yoktu. Taksitle de kitap aldığım oluyordu. Sahaflar, beni bilirlerdi" diyen İmamoğlu, bir anısını da şu sözlerle dile getirdi: "Asmalımescit'te benim sanatçı arkadaşlarım vardı. Hatta yerlerini ben tadil ettim 2010-2011 yıllarında. Biri Fuat Saka'ydı, müzisyen. Hesabını ödemeye geldiğinde, 'Abi, sen sanatçısın. Bizim sana borcumuz var' demiştim. Olur mu ya falan, güzel bir anımız olmuştu."
Bu sırada İmamoğlu'nun elini sıkan bir kadın vatandaş, İmamoğlu'na, "Ben sadece merhaba demek istedim. Geçen sene Beylikdüzü'nde klasik müzik festivalinde Sunay Akın'la konser vermiştik. Müzisyenim. Çok mutluyuz. İnşallah müziğe verdiğiniz katkıyı devam ettirirsiniz" dedi. İmamoğlu da genç kadına, "Daha da geliştireceğiz. Çok da güzel şeyler olacak" diye yanıt verdi.

TURİSTLERLE TOPLU FOTOĞRAF

Sabahın erken saatlerinde karşılarında İBB Başkanı'nı gören vatandaşlar, İmamoğlu ile fotoğraf çektirebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. İmamoğlu, Ukrayna asıllı Türk vatandaşı anne ve 'Mete' adındaki bebeğini ile poz verdi.  Tarihi tramvayla yolculuk yapan İstanbulluları selamlayan İmamoğlu'na, turistler de yoğun ilgi gösterdi. Hırvat turist kafilesi, İmamoğlu ile toplu fotoğraf çektirdi.

"SABAH SABAH BAŞKANIMIZI GÖRMEK NE GÜZEL"

Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen gençlerle de sohbet İmamoğlu, "Sizin için çalışıyoruz. Onun için bizi her yerde anlatın. Sizler de bizi her konuda haberdar edin. Biz de ona göre işlerimizi daha sıkı yapalım" dedi.

İmamoğlu, caddeden sonra girdiği sokakta alkışlarla karşılandı. İmamoğlu, memnuniyetini, "Harika görünüyorsunuz. Moral oldu bize" şeklinde dile getirdi.

"İSTANBUL'U UNUTANIN İSTANBUL'UN BAŞINDA NE İŞİ VAR"

Vatandaşların İmamoğlu'na yanıtı ise "Emekçilerin 1 Mayıs bayramını kutlamışsınız. Sabah sabah Başkanımızı görmek ne güzel" oldu. Bir vatandaş da aynı sokakta karşılaştığı İmamoğlu'na, "Beyoğlu'nu unutmayın Başkan" diye seslendi. İmamoğlu da vatandaşa, "Beyoğlu'nu unutanın İstanbul'un başında ne işi var" şeklinde yanıt verdi.

ÇIĞLIK ATTI, SARILDI!

İmamoğlu'nu sokakta bir anda karşısında gören Hande Sarı'nın tepkisi de ilginç oldu. Sarı, çığlık atarak ve hızlıca koşarak İmamoğlu'na sarıldı. Tepkisini, "Çok mutlu oldum ya. Bir tane fotoğraf almadan bırakmam. Umarım her şey yolunda gider. Çok seviyoruz sizi" sözleriyle dile getiren Sarı, İmamoğlu'ndan, "Ben de çok mutlu oldum vallahi" yanıtını aldı.'

Yoldan geçen araçlardan da İmamoğlu'na sevgi gösterilerinde bulunuldu.