İstanbul Narkotik Polisi tarafından (İNP) Arnavutluk’tan ülkemize uyuşturucu getirecek şebekenin belirlenmesi üzerine izlenmeye alınan şebeke üyeleri, uyuşturucuyu Yunanistan üzerinden sürat teknesiyle Çanakkale’ye götürecekleri belirlenen şebeke üyeleri, uyuşturucuyu Çanakkale’de 1 minibüs ve bir panelvan tipi araca yükledikleri tespit edildi. Plakaları belirlenen araçlar, Çanakkale’den İstanbul’a kadar fiziki takiple izlendi. Polis ekiplerinin peşinde olduğu araçlar Mahmutbey Gişeleri’ne ulaşında operasyon startı verildi.

OKUL SERVİSİ

Polis ekipleri, minibüs ve panelvan aracı durdurmak için ikazda bulundu. Üzerinde “Okul servisi” yazılı minibüs durdu. Ancak panelvan araç, kaçmaya çalıştı. Polisin peşine düştüğü araç kaza yaptı. Aracın peşindeki polislerde kaza yapan panelvana çarptı. Kazada yaralanan olmazken şüpheli kıskıvrak yakalandı.

EN YÜKSEK YAKALAMA

Her iki araçta yapılan aramalarda 2 ton Skunk ele geçirildi. Vali Ali Yerlikaya, ele geçirilen uyuşturucunun ülkemizde ele geçirilen en yüksek miktardaki Skunk olduğunu açıkladı. Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 6 milyon lira olduğu öğrenildi.

POLİS SÜSÜ

Gözaltına alınan şüphelilerden birinin Afgan kökenli olduğu öğrenildi. Şüphelilerin özellikle okul servislerinin trafiğe çıktığı sabah saatini seçtiği tespit edilirken, panelvan araca ise “Çakar lamba” ve “Siren” yerleştirildiği belirtildi. Panelvandaki şüphelinin yol kontrollerinden kendilerine polis süsü vererek geçmeyi planladığı öğrenildi.