Mardin'in Derik ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda bir asker şehit oldu, 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Derik ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, güvenlik güçlerince bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 3 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyon sürüyor.

YARALI İKİ ASKERİMİZ KURTARILAMADI


Öte yandan Suriye'deki operasyonlarda yaralanan iki askerimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Barış Pınarı Harekatı sırasında yaralanan Piyade Uzman Onbaşı Umut Coşkun, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Hatay Hassa'da görevli iken Suriye sınır ötesi Barış Pınarı Harekatına katılan Coşkun, geçtiğimiz hafta yaralı olarak kaldırıldığı Gaziantep Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Şehit Coşkun için ailesinin isteği üzerine Ankara'da yarın cenaze töreni yapılacak.

Suriye'deki Zeytin Dalı Harekât Bölgesinde birliğine düzenlenen havan saldırısı sırasında yaralanan bir askerimiz de yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı şu açıklamayı yaptı:

"Zeytin Dalı Harekât Bölgesindeki bir üs bir üs bölgemize 11 Ekim 2019 tarihinde PKK/YPG’li teröristlerce yapılan havan saldırısında yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen kahraman bir silah arkadaşımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 21 Ekim 2019 tarihinde şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

Saygılarımızla,

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği"