İYİ Parti'nin de destek verdiği CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş TV 5'te yayınlanan programa katıldı. Göreve gelmesi durumunda şeffaf belediyecilik sözü veren Yavaş, en büyük projesinin Ankara halkını mutlu etmek olduğunu ifade etti.

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş'tan YSK'ya belgeli cevap!" desc="Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ile YSK arasında çıkan seçim güvenliği tartışması devam ediyor. Gün içerisinde YSK'nın yaptığı, '30 Mart 2014 tarihinden bugüne kadar görmek isteyenler için Kurulumuz internet sayfasında sandık tutanaklarının tamamı erişime açıktır' ifadelerine Yavaş'tan cevap geldi. Bazı belgeler yayımlayan Yavaş, 'YSK sitesinde 2014 seçimine ait hala eksik tutanaklar var' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/yavas-kapak_16_9_1548346578.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/mansur-yavastan-yskya-belgeli-cevap-3255746/"]

"ÖNDE OLDUĞUM GÖRÜLÜYOR"

Ankra'da henüz bir anket yaptırmadığını ifade eden Yavaş, “Ben anket yaptırmadım. İlçe adayları belli olmayacağı için sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Ancak yapılan anketlerde 10 puan önde olduğum görülüyor. Ben bunu sokakta görüyorum. Seçmen bana mutlaka aday olmalısın şeklinde yaklaştı.Ben bunun ekonomik yönden olduğunu düşünüyorum. Halkımız ekonomik yönden bezmiş. Gerekirse bazı projeleri erteleyeceğiz. Otobüs ücretlerini biz karşılayacağız yeter ki halkımız işine gitsin" dedi.

EN BÜYÜK PROJESİNİ AÇIKLADI

En büyük projesini de açıklayan Yavaş, "Benim en büyük projem Ankaralıyı mutlu etmek. Şehrin havası temiz olacak. Musluklardan içilecek su vereceksiniz. Önceliğimiz bunlardan. Bunun için mantıklı politikalar üretmelisiniz. Katılımcı belediyecilik ile halkın sorunlarını öğrenip, görüşlerini alacağız. Belediyede bir mobil uygulama olacak. Bunu ile belli algoritmalar ile her sokağın nabzını ölçüp anket yapabiliyorsunuz. En önemli sorunlardan biri kadın güvenliği çıktı. Trafikte gidip gelirken, karanlıkta yol alıyor. Parktaki ışıksızlıktan şikayet ettiler. Ulaşımı, toplu taşımayı çözmeliyiz. Öğrenci evlerine suyu yüzde yüzde 50 indirimli vereceğiz" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş'tan flaş seçim güvenliği açıklaması" desc="İYİ Parti ve CHP iş birliğinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, KRT’de Siyaset Gündemi programında yaklaşan seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yavaş, 2014'deki seçimde 550 sandığın YSK'ya gelmediğini ve seçimin bu şekilde sonuçlandığını açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/mansur-yavas-487_16_9_1548279315.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/mansur-yavastan-flas-secim-guvenligi-aciklamasi-3245344/"]

"ŞEFFAF OLACAKSINIZ"

Ankara'da şeffaf bir yönetim olacağını dile getiren Yavaş, "Sayıştay raporlarına bakacak olursak, 2014 yılındaki raporda Ankara'nın borcu bilinmiyor. Şeffaf olacaksanız. Yaptığını her olay şeffaf olacak. Ben ilk defa bir uygulama yapacağım. Ödediğiniz paranın ne kadar nereye harcanıyor bunu göreceksiniz. Topluma hesap vermeye talibiz. Eğer hesap verebiliyorsanız daha rahat hareket edersiniz" dedi.