Mansur Yavaş bunun üzerine konuyla ilgili sosyal medya paylaşımları nedeniyle Melih Gökçek hakkında soruşturma yürütülüp kamu davası açılmasını ve cezalandırılmasını talep etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ishal vakalarının artmasını mevsimsel geçişe bağlamı ve ‘’İçme sularında geçmiş yıla göre bir farklılık olmadığını, gelen hastaların sıklığının da sayısının da geçen yıldan ciddi anlamda farklı olmadığını gördük. Salgın mevsimsel ve dönemsel. Sulardan olmadığını söyleyebiliriz” açıklaması yapmıştı.

Eski Başkan Gökçek ise, kendi döneminde suyun kirliliği konusunda açıklama yapan doktorları Sağlık Bakanlığı’na şikayet edeceğini açıklamış, sosyal medyada “suyun tadını beğenmedim” paylaşımı yapanlar hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu. 2017 yılının Mart ayında ise yıkılan Havagazı Fabrikası’nın asbest yaydığı iddiaları üzerine, iddia sahiplerinin panik amacında olduklarını savunup, savcılığa başvurmuştu.

SAĞLIK BAKANI: SALGIN DÖNEMSEL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara’da içme suyu nedeniyle son zamanlarda ishal ve kusma salgını görüldüğü iddialarına ilişkin, “İçme sularıyla ilgili biz belirli aralıklarla bir takım tetkikler yapıyoruz. Son dönem hastalıkların olması nedeniyle tekrar tetkikleri genişlettik. İçme sularında geçmiş yıla göre bir farklılık olmadığı, gelen hastaların sıklığının da sayısının da geçen yıla ciddi anlamda farklılık olmadığını gördük. Yine bizim yaptığımız denetimlerde özellikle depoların daha gözden geçirilmesi gerektiğini, el yıkama ve hijyenin önemli olduğunu, besin ve meyvelerin daha sık yıkanması gerektiğini özellikle söyleyebiliriz” açıklaması yapmıştı.