İstanbul Bakırköy'de 2 Ekim 2018 tarihinde kız arkadaşını darp etmesine tepki gösteren vatandaşların üzerine lüks aracını sürerek 9 kişinin yaralanmasına sebep olan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi ve hakim, savcı çocuğu Görkem Sertaç Göçmen hakkında "Mala zarar verme", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Yaralama" ve "Basit yaralama" suçlarından 14 yıldan 32 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Göçmen, tutuklu yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı.


"KIZ ARKADAŞIM İSTESEYDİ ORADAN UZAKLAŞABİLİRDİ"


Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Görkem Sertaç Göçmen, olay günü kız arkadaşı A.A.’nın arabanın içinde kendi kendisine vurmaya başladığını söyleyerek, "Kız arkadaşım arabanın içerisinde eşyaları fırlatmaya ve camdan dışarı bağırmaya başladı. Kaldırımda bulunan bir kişide kız arkadaşımla aramızdaki tartışmaya ısrarla müdahale etti. Bunun üzerine arabadan indim. Zişan Mert Durmuş isimli bu kişiyle aramızda tartışma yaşandı ve karşılıklı darp oldu. Kız arkadaşım bu sırada arabadaydı. İsteseydi arabadan inerek oradan uzaklaşabilirdi. Ancak arabada kalmayı tercih etti. Zişan Mert Durmuş ise etrafındakileri tahrik etmeye başladı. Yaklaşık 15 kişi bana saldırdı. Üç dişimi kırdılar, onlardan kaçıp kurtulmak ve korunmak için ters yöne girdim. Sonrasında Cebrail Şık isimli şahıs, elindeki kask ile aracın önüne geçti. Ben ona çarpmamak için ileri geri manevra yapmaya çalıştım. En sonunda Cebrail Şık’a çarpmak zorunda kaldım" diye konuştu.

"İNTİKAM ALMAK İÇİN GİTMEDİM"


Savunmasının devamında sanık Göçmen, olay yerine yeniden gelmesinin sebebini arabayı annesinden ödünç almasından dolayı arabaya zarar verenleri bulup kasko için tutanak tutturmak olduğunu ileri sürdü. Sanık Göçmen, “Yeniden olay yerine gittiğimde elimde hiç bi alet, sopa bir cisim yoktu. Tekrar olay çıkarmak veya saldırı amacı ile gitmedim. 15 kişilik bir gruptan intikam almak için gitmiş olsaydım, sopa gibi bir cisimle giderdim. Burada kız arkadaşım A.A. kısa süre önce burnundan estetik ameliyat olmuştu burnunun kanamasının sebebi bu ameliyat ve kendi kendine vurmasıdır. Bu olayda kimseye zarar verme kastım yoktur. Yaşanan olay nedeniyle üzgünüm. Zarar görenlerden özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

“KORKTUM ARABADA BEKLEDİM, ARABADAN İNSEYDİM ÜSTÜME SÜRERDİ”


Sanık Görkem Sertaç Göçmen’in kız arkadaşı müşteki A.A. ise duruşmada söz alarak, olay günü Göçmen ile arabada tartışmaya başladıklarını ve sanık Göçmen'in kendisini arabada zorla tuttuğunu söyledi. Müşteki A.A, erkek arkadaşı tarafından kafasının arabanın camına vurulduğunu iddia ederek, “Arabanın içinde darp edildiğimi gören çevredekiler müdahale etmeye çalıştı. Ben şoka girmiştim. Korktuğum için araba bekledim inseydim benim üstüme doğru sürerdi. Görkem, alkollüydü. Kalabalığın üzerine aracı kasten sürdü. Olaydan sonra arabadan indim ve şoku atlatmaya çalıştım. Anne ve babası beni defalarca aradı ancak açmadım. Baskılarına daha fazla boyun eğmek istemiyorum" şeklinde konuştu.

3 KİŞİ ŞİKAYETLERİNDEN VAZGEÇTİ


Duruşmada sanık Göçmen'in kız arkadaşı dışındaki 3 müşteki ifadelerini değiştirerek şikayetçi olmadıklarını söylediler. Mahkeme, sanık Görkem Sertaç Göçmen’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.