Yıldırım veda yemeğinde yaptığı konuşmada, ilklerin ve sonların ilk ismi olduğunu ifade etti. Yıldırım,  "Parlamenter sistemin son başbakanıydım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Meclis Başkanı oldum. Belediye başkanlığı görevine aday olan ilk Meclis Başkanıyım. Meclis Başkanlığı görevinden bu nedenle ayrılan ilk başkan oldum. 7 ay boyunca milli iradeyi temsil eden Sayın Milletvekillerimizin başkanlığını yaptım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün açılışını ve ilk başkanlığını yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin 28´inci başkanı olarak anılmak benim için onurdur. Bugüne kadar yaptığım işlerde, asil milletimize hizmet etmekten başka bir gayem olmadı. Vedalaşmalarda helalleşmek sünnettir. Haklarınızı helal ederseniz üzerimden büyük bir yükü alırsınız. Varsa, benim de hakkım sizlere helal olsun. Allah hepinizden razı olsun. Bu vesileyle hepinize tekrar teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

GÖREV ADAMI YILDIRIM

Binali Yıldırım TBMM'deki başkanlık görevinden önce AKP'de kritik görevlerde bulundu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi mezunu Yıldırım, İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürü olarak görev yaptı. Bu görevi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakınen çalıştı. 2001 yılında AKP'nin kurucuları arısda yer aldıktan sonra 2002 Genel Seçimlerinde İstanbul 1. milletvekili seçildi. Böylelikle siyaset kariyerine başlangıç yapan Yıldırım 11 yıl Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yaptı. 11 yıl sürdürdüğü bi görev ile Yıldırım kesintisiniz bu görevi en uzun sürdüren kişidir. Üç dönem kuralına takıldı, 3 ay süreliğine bu görevinden ayrıldı ama 2011 yılı itibarıyla kurulan hükümette
Denizcilik ve Haberleşme bakanı olarak yer aldı. Yıldırım'ın bakanlığı döneminde Marmaray, hızlı tren ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü projelerine imza attı.

ERDOĞAN'IN DANIŞMANI OLDU

2013 yılında Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından ayrılan Yıldırım, 5 Haziran 2014 tarihinde dönemin AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın özel danışmanlığı görevine atandı.

PARLAMENTER SİSTEMİN SONA ERMESİ İÇİN ÇALIŞAN BAŞBAKAN

2014 Türkiye yerel seçimleri'nde Yıldırım, AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yarıştı. Ancak Aziz Kocaoğlu karşısında kaybetti. Binali Yıldırım, Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakma kararı sonrasında 22 Mayıs 2016 tarihinde 2. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağanüstü Kongresi'nde AKP Genel Başkanı seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen hükümeti kurma görevini yerine getirerek başbakanlık görevine başladı. Başbakanlık koltuğunda oturuken yeni hükümetin öncelikli konusunun yeni anayasa başkanlık sistemi de dahil olmak üzere yeni yönetim sistemini belirleyecek değişikliğin olduğunu açıkladı ve görevi sonuna kadar Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirilmesi için çalıştı. Cumhurbaşkanlığı sistemi referandum ile kabul edildikten sonra Türkiye'nin en son başbakanı olarak tarihe geçti.

TBMM BAŞKANLIĞI'NDAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NA

Yıldırım daha sonra partisinin TBMM başkan adayı oldu. TBMM Başkanı seçildi ve milletvekili, Ulaştırma bakanlığı, AKP Genel Başkanı, Başbakan görevlerine TBMM Başkanlığı görevini de ekledi. Yıldırım Partisinin 2019 Mart Yerel seçimlerde İstanbul Belediye Başkanı Adayı olarak gösterilince tartışmalar başladı. 'TBMM Başkanı iken Belediye başkanı adaylığı Anayasa'ya aykırı' tartışmalarının başlaması üzerine TBMM'deki görevinden istifa edeceğini açıkladı.