AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Habertürk TV'de Didem Aslan Yılmaz'ın sunduğu programda; Habertürk yazarları Sevilay Yılman ve Nagehan Alçı ile Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı.

YA GÖREVDEN AYRILIRSANIZ?

Yıldırım, Ankara'da Melih Gökçek, İstanbul'da Kadir Topbaş gibi görevinden ayrılan belediye başkanlarının kendi iradeleriyle görevden ayrıldığını belirtti. Vatandaşın aklında, "Oy vereceğim ama bir sene sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan olmadı görevi bırak derse ne olacak?" sorusunun olduğunu belirten gazetecilere Yıldırım, "Bana istemediğim bir şeyi kimse yaptıramaz. Bana İstanbullular görevi bırak derse bırakırım. Bizi seçenler bize güvenerek oy veriyor. Önceki belediye başkanları kendi iradeleriyle ayrıldılar. Seçimi kazanayım ondan sonra ayrılıyım bu İstanbullu'ya karşı dürüst olmayan bir şey olur. Çocuk oyuncağı mı? Biz 75 gündür koşturuyoruz. Meşru bir sebep olmadıktan sonra ayrılmam. Başkan yardımcılığı tercihimi değiştirmez. Seçildikten sonra ayrılma gibi bir fikir benim kafamda yok" dedi.

[old_news_related_template title="Ekrem İmamoğlu: 'Gafil avlayacağım' diyen kişi, avlandı " desc="CHP'nin İBB Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy'de düzenlenen mitingde konuştu. Konuşmasında, dün katıldığı canlı yayın programını hatırlatan İmamoğlu, 'O zannetti ki, 'Ben onu gafil avlayacağım' Ama benim kalbim temiz kardeşim. Kendimden şüphem yok ki. Cevap veremeyeceğim bir şey yok. 'Gafil avlayacağım' diyen kişi, avlandı. Bir daha davet etsin, bir daha giderim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/basliksiz-4-17_16_9_1553103807.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglu-gafil-avlayacagim-diyen-kisi-avlandi-3995543/"]

"HDP'LİLERİN OYLARINI İSTİYORUM"

Yıldırım, HDP'lilerin oylarıyla ilgili soruya ise, "Hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Çünkü HDP'nin adayı yok. Ben onların oylarını istiyorum. Adayları olmadığı için oylarını istiyorum. Bir karar verecekler. Ben HDP'ye geçmişte oy verenlerin bu belediye seçimlerinde bana oy vereceğini düşünüyorum. Ben İstanbul'da yaşayan 15 milyonun geleceği için çalışacağım. Yapacağım projeler, işler bana oy verenler için değil. İstanbul bizim ortak geleceğimiz. Hepimizin memleketi. Bir de Kürtlerin tamamını HDP'ye oy verenler olarak tanımlamak da yanlış. Bütün bunlar bir yana şunu doğru bulmuyorum, oyları böyle birileri masaya oturmuş taksim ediyorlar. Dağıtım yapıyorlar. Bu oyu kullanacaklara kimse bir şey sormuyor" yanıtını verdi.

[old_news_related_template title="İlginç çıkış! Binali Yıldırım kime kızdı?" desc="AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları için gittiği Avcılar'da '17 yıllık iktidarlığını' unutmuş olacak ki, ilçede okul az diyerek ilginç bir söylemde bulundu. Yıldırım kendi hükümetine ve bakanlarına mı kızdı bilinmiyor..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/binali-yildirim-1-aa_16_9_1553056916.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ilginc-cikis-binali-yildirim-kime-kizdi-son-dakika-3982348/"]