Milyonlarca seçmen 23 Haziran Pazar 2019 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını seçmek için yeniden sandık başına gidecek. Sosyal medyada herkesin oy kullanabilmesi için seferberlik başlatıldı, 31 Mart tarihinde oy kullanan bazı seçmenler YSK seçmen kaydı sorgulama işlemi yaptığında seçmen kaydının silindiğini fark etti. Bu durumla karşılaşanların bir an evvel nüfus müdürlüklerine müracaat etmesi gerekiyor. İlk önce aşağıda yer alan linkten seçmen kaydı sorgulama işlemini yapmalısınız.

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA EKRANI

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yurt İçi seçmen sorgulama yapmak için e-Devlet Kapısından ya da https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp sitesine girip, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

CHP: KONTROLÜMÜZ ALTINDA

CHP’nin YSK’daki temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu Sözcü’ye yaptığı açıklamada, İstanbullu seçmenlerin e-devlette kayıtlarını göremeseler dahi birşey yapmalarına gerek olmadığını, kayıtların siyasi partiler tarafından kontrol edilip gereğinin yapılacağını söyledi.

Yakupoğlu, 23 Haziran’da yapılacak seçimin “yeni bir seçim olmadığını”, “yenileme seçimi olduğunu” belirterek, 31 Mart’taki seçmen listelerinin geçerli olacağını vurguladı.