Milyonlarca vatandaş nerede oy kullanacağını merak ediyor. Partiler belediye başkan adaylarını belirledi. Muhtarlar seçim kampanyalarına başladı. 2019 yerel seçimleri 31 Mart Pazar günü yapılacak. Yerel seçimler ülkemizde her 5 yılda bir tekrarlanıyor. Aşağıda yer alan linke ilgili bilgileri girdiğiniz takdirde oy kullanacağınız sandığı öğrenebilirsiniz.

YSK SEÇMEN SORGULAMA EKRANI

Yurtiçi seçmen sorgulama yapmak için https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp sitesine girip, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı görebilirsiniz. E-Devlet kapısına TC kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra yukarıdaki link sizi ilgili sayfaya yönlendirecek.

[old_news_related_template title="CHP'nin belediye başkan adayları belli oldu! İşte liste..." desc="CHP’de 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için 212 Belediye Başkan adayı daha belli oldu. Böylelikle CHP’de şimdiye kadar 464 belediye başkan adayı netleşti. Bazı büyükşehirler ile il belediye başkan adayları da açıklanırken halen Belediye Başkanı olan 40 isim yerlerini korudu. Listede Tunceli'nin Ovacık belediye başkan adayının ismiyse dikkat çekti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/basliksiz-1-13_16_9_1544112409.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chpnin-belediye-baskan-adaylari-belli-oldu-2780169/"]

OY KULLANIRKEN GEREKE BELGELER NELER?

Sandık başına gelen seçmen; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birini başkana verir ve seçmen sıra numarasını söyler. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamaz. (298/87, 91).

[old_news_related_template title="MHP belediye başkan adayları belli oldu! İşte, MHP'nin açıklanan belediye başkan adayları..." desc="2019 yılında gerçekleştirilecek yerel seçim yaklaştıkça siyasi partilerin belediye başkan adayları da belli olmaya başladı. MHP belediye başkan adayları 2019 adaylarını açıklamaya başlayan partiler arasında yer alıyor. İşte, MHP 2019 belediye başkan adayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/mhp-6_16_9_1542642733_16_9_1543698124.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/mhp-belediye-baskan-adaylari-belli-oldu-iste-mhpnin-aciklanan-belediye-baskan-adaylari-2771667/"]

Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri seçmenin kimliğinin tespitinde geçerli değildir (298/87).

Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır.

Ceza infaz kurumlarında tutuklu ya da taksirli suçlardan hükümlü bulunan seçmenlerden yukarıda sayılan kimlik belgeleri bulunmayanlar için, cezaevi idaresince verilmiş belge, kimlik belgesi yerine geçer (298/87).

NE İÇİN OY KULLANACAĞIZ?

2019 Türkiye yerel seçimleri, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak ve Türkiye sınırları içindeki yerel yönetimlerin belirleneceği seçimdir.Türkiye'de mahalli idareler ile mahalle/köy muhtarlıkları ve ihtiyar heyetlerinin seçilmesi amacıyla 2972 sayılı yasanın sekizinci maddesi uyarınca, her beş yılda bir yapılan seçim son olarak 30 Mart 2014 tarihinde yapılmıştı.