Akşam saatlerinde edinilen YSK verilerine göre, İstanbul'daki oyların yüzde 70'i sayıldı. Saat 01.45 itibariyle Ekrem İmamoğlu, 17.204 oyla önde görünüyor.

BARIŞ YARKADAŞ BİLDİRDİ

Gazeteci ve CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul'daki sayımlarla ilgili son bilgileri paylaştı.

Yarkadaş Twitter üzerinden yaptığı paylaşımında, "İstanbul'daki oyların yüzde 70'i sayıldı. Saat 01.45 itibariyle Ekrem İmamoğlu, 17.204 oyla önde görünüyor. Geriye kalan tüm sandıklarda yapılacak olan sayımlar da makası kapatmaya yetmiyor." ifadelerini kullandı.



İSTANBUL KAĞITHANE'DE SAYIMA ARA VERİLDİ

Barış Yarkadaş Twitter hesabından Kağıthane'de devam eden sayımlara ilişkin paylaşımda bulundu.

Yarkadaş, "Şu saate kadar, 929 sandığın 408'i sayıldı. AKP lehine sadece 126 oy çıktı. Geride kalan 522 sandıkta da muhtemelen buna benzer veriler elde edilecek. AKP farkı kapatamadıkça farklı formül arayışları içine girecek" ifadelerini kullandı.

"ENDİŞE EDECEK BİR DURUM YOK"

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, itiraz süreci ve sayım sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yüz defa daha saysalar Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’dır. YSK, İstanbul’u kimin yöneteceğini seçim gecesinden bu yana her gün defalarca kez tescilledi aslında. İlk günden beri söylediğimiz gibi aradaki fark kapanmayacak, endişe edilecek bir durum söz konusu bile değil. Süreci uzatarak bizi yıldıracağını sananlar büyük bir yanılgı içinde. Bizler binlerce üyemizle İstanbul halkının iradesini korumaya devam edeceğiz” dedi.

Yeniden sayım işlemlerinin tamamlandığı ilçe seçim kurulları:

Adalar
Ataşehir 1. İlçe Seçim Kurulu
Bağcılar 1. 3. ve 4. İlçe Seçim Kurulları
Bakırköy
Başakşehir
Bayrampaşa
Beykoz
Büyükçekmece
Esenler 2. İlçe Seçim Kurulu
Esenyurt
Eyüpsultan
Fatih
Sarıyer
Sultanbeyli
Şile
Şişli
Ümraniye
Tuzla

Yeniden sayım işlemlerinin devam ettiği ilçe seçim kurulları:

Arnavutköy
Ataşehir 2. İlçe Seçim Kurulu
Avcılar
Bağcılar 2. İlçe Seçim Kurulu
Bahçelievler
Beşiktaş
Beylikdüzü
Beyoğlu
Çatalca
Çekmeköy
Esenler 1. İlçe Seçim Kurulu
Gaziosmanpaşa
Güngören
Kadıköy
Kağıthane
Kartal
Küçükçekmece
Maltepe
Pendik
Sancaktepe
Silivri
Sultangazi
Üsküdar
Zeytinburnu

'YENİDEN SEÇİM' ŞARKILARI


Faik Öztrak yaptığı açıklamada, yeniden sayım sonucunda İstanbul'da değişiklik olmayacağını ve kazananın yine Ekrem İmamoğlu olacağını belirterek şunları söyledi: "Yeniden sayım sonucundan bir şey çıkmayacağını anmayan AK Partili yöneticiler yeniden seçim demeye başladılar. Bu durum dikkatle izlenmelidir."



İMAMOĞLU TWITTER'DAN PAYLAŞTI

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun paylaştığı verilere göre İstanbul'daki geçersiz oyların yüzde 57,5'i sayıldı ve fark şu an 17.719, buna göre İmamoğlu'nun aldığı oy, 4.171.492. Rakibi Binali Yıldırım'ın aldığı oy ise 4.153.773 oldu.