Giresun Eynesil’de geçen yıl 13 Nisan’da şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz için bugün yurt genelined “Gerçek Açığa Çıkarılsın Rabia Naz’a Adalet” eylemi yapıldı. İşte Rabia Naz için 'adalet arayışı'ndan notlar...

[caption id="attachment_4412722" align="aligncenter" width="900"] FOTO:İHA-Malatya[/caption]

MALATYA: Malatya'da Soykan Parkı'nda yapılan eylemde gurup adına konuşma yapan Dilara Karaca, ”11 yaşındaki Rabia Naz geçen yıl şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti, evinin önünde cansız bedeni bulundu. Rabia Naz’ın intihar ettiğini ileri sürdüler, ölümünün üzerini kapatmaya çalıştılar" dedi.

[caption id="attachment_4412729" align="aligncenter" width="900"] FOTO:İHA - Manisa[/caption]

MANİSA: Manisa'da da bir araya gelen kadınlar, ellerinde "Gerçek açığa çıkarılsın", "Rabia Naz'a adalet" ve "Asla yalnız yürümeyeceksin" yazılı pankart ve dövizlerle toplandılar. Kadınlar, Rabia Naz Vatan'ın ölümünün detaylı bir şekilde aydınlatılması taleplerini dile getirdiler.

[caption id="attachment_4412708" align="aligncenter" width="900"] FOTO:DHA - Çorum[/caption]

ÇORUM: Çorum'da da Gazi Caddesi Saat Kulesi önünde toplanan Kadın Meclisleri üyesi grup, ellerinde 'Gerçek açığa çıkarılsın, Çocuklar ölmesin, Rabia Naz için adalet' yazılı döviz ve pankartlar açtı, "Rabia Naz için adalet istiyoruz" sloganları attı.

Kadınlar adına açıklama yapan Eylem Aka Kaya, "Artık bu sadece Rabia Naz'ın ailesinin değil, bizlerin, tüm toplumun gerçeği açığa çıkarma, adaleti sağlama mücadelesidir. Yapılması gereken bellidir; Rabia Naz için etkin bir soruşturma yürütülmeli, tüm mekanizmalar bu ölümün açığa çıkarılması için çalışmalıdır. Toplum artık gerçeği açığa çıkarmanızı, faillerini yakalamanızı ve adaleti bekliyor. Kadın Meclisleri olarak Rabia Naz'a adaletin sağlanması, tüm çocukların yüzünün gülebilmesi için bu davanın peşinde, Vatan ailesinin de yanındayız. Bu mücadelede asla yalnız yürüyemecekler" dedi.

GİRESUN: Giresun'un Eynesil ilçesinde bir grup kadın, ilçede geçen yıl yaşanan olayda hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili ailesinin de katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Eynesil ilçe meydanında bir araya gelen kadın meclisleri üyesi kadınlar, vatandaşlar ile baba Şaban ve anne Atika Vatan, taşıdıkları pankart ve fotoğraflarla Rabia Naz Vatan'ın ölümünün aydınlatılmasını istedi.
Baba Şaban Vatan, bugün Rabia Naz Vatan'ı defnettikleri günün yıl dönümü olduğunu söyledi.

Dün ise Rabia Naz'ın yaşama veda ettiği gün olduğunu belirten Vatan, "O mutluluk dolu 11 yaşındaki çocuk, dün arkadaşlarına gözyaşı bıraktı. Dün arkadaşları gözyaşları içindeydi. Dün arkadaşları hazırlık yapmış, mektuplar hazırlamışlar. Rabia Naz'a mektuplar yazmışlar." ifadelerini kullandı.

[caption id="attachment_4412715" align="aligncenter" width="900"] FOTO:İHA/Eskişehir[/caption]

ESKİŞEHİR:Rabia Naz için Eskişehir Kadın Meclisi tarafından da “Rabia Naz’a Adalet” eylemi yapıldı. İsmet İnönü Caddesi üzerinde yapılan eylemde, grup adına konuşma yapan Ceren Çavdar, Türkiye'nin dört bir yanından Rabia Naz için adalet demek için buluştuklarını söyleyerek, "11 yaşında hayata bağlı bir çocuk neden intihar etsin. Neden intihar etmediğine dair onlarca şüphe, delil varken bunların hiçbiri araştırılmıyor? Kimler, neden korunuyor? Eski AK Partili belediye başkanının yeğeni, Rabia Naz’a arabayla çarparak öldürmesi konumunda şüpheli durumda ve kendisinin İçişleri, Adalet bakanlıklarınca korunduğu iddia ediliyor. Hiçbir iddia araştırılmıyor, dava adaletten kaçırılıyor. Aileyi susturmak için jet hızıyla işleyen mekanizmalar, Rabia Naz’ın ölümünün aydınlatılması için asla işlemiyor. Rabia Naz’ın ölümündeki bu karanlık yetmezmiş gibi baba Vatan Şaban şikayet üzerine gözetim altına alınmaya çalışılıyor. 1 yıldır dosyayı incelemeye almayan kurumlar; babanın akıl sağlığı ile ilgili bir başvuruyu hemen işleme koyuyorlar. Bir günde hem savcılık, hem mahkeme Şaban Vatan’a yaptığı paylaşımları soruyor ve hızla akıl sağlığının yerinde olmadığına karar veriliyor. Şaban Vatan'ı akıl sağlığı yerinde değil deyip, hastaneye kapatmaya çalışanlar şunu duysun; Biz de aynı soruyu tekrar tekrar soracağız ‘Rabia Naz’a ne oldu?’. Tüm toplumu, milyonları da mı hastaneye kapatacaksınız. Bu sorudan kaçacak hiçbir yeriniz yok. Yapılması gereken bellidir; Rabia Naz için etkin bir soruşturma yürütülmeli, tüm mekanizmalar failleri aklamak için değil bu ölümün açığa çıkarılması için çalışmalıdır. Toplum artık gerçeği açığa çıkarmanızı, failleri yakalamanızı ve adaleti bekliyor" dedi.

(Ajanslar)
[old_news_related_template title="Rabia" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/yilmaz-ozdil-son-19_16_9_1553546162.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/yilmaz-ozdil/rabia-2-4126919/"]


[old_news_related_template title="Bitmeyen hukuksuzluk" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/11/iecrop/cigdem-toker_16_9_1555023082.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/cigdem-toker/bitmeyen-hukuksuzluk-4393577/"]