Kamuoyu araştırma şirketi MAK Danışmanlık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, yaptıkları anketlerin, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’na oy verme oranının artacağını gösterdiği kaydetti.

SON ANKETİN VERİLERİ

Kulat, TV 5’te son seçim anketine dair verileri açıkladı. Söz konusu anket 27-30 Nisan tarihleri arasında, İstanbul’da 5 bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Anket, 31 Mart seçimlerinin ardından ve YSK ‘iptal’ kararından önce yapılan son anket olmasının yanı sıra İmamoğlu’nun masasındaki son anket olması bakımından da önem taşıyor. Kulat, anket sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

Cumhur İttifakı’na oy verenlerin sadece yüzde 3’ü MHP’li olduğunu kaydetti. Yani MHP’den ciddi oranda AK Parti’ye oy gelmediğini buradan görmüş olduk.

“Seçimde bir hile yapıldığını düşünüyor musunuz?” sorusuna deneklerin yüzde 56’sı “Hayır, düşünmüyorum”, yüzde 36’sının ise “Evet, düşünüyorum” cevabını verdi. Yani AK Parti’ye oy verdiğini söyleyen seçmenin de bir kısmı, hile olmadığını düşünüyor.

“Seçimin tekrarlanması durumunda politik tercihiniz değişir mi?” sorusuna deneklerin yüzde 79’u “Değişmez” cevabı verdi. Yüzde 8’i kararsız olduğunu, yüzde 13’ü ise “Evet, değişir” cevabı verdi. Kararsızları dağıttığınızda, yüzde 16-17’lik bir seçmen, ‘Evet, kararım değişir’ diyor ve bu seçmen, ağırlıklı olarak AK Parti’ye oy verdiğini, yani Cumhur İttifakı’na oy verdiğini söyleyen seçmen. Bu fotoğraf doğru çıkarsa, Ekrem İmamoğlu’na oy verme oranının artacağını gösteriyor.

Bu arada Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz ise Yol Tv ana haberin canlı yayınında 23 Haziran seçiminde İmamoğlu’na fazladan 120 bin oy geleceğini söyledi. Özkiraz, şöyle konuştu:

OYU 120 BİN ARTAR

“CHP içerisinde, oy vermemiş seçmenlerin tamamı ve seçime katılmayan adaylardan 50 bin kadar avantaj sağlayacak. AKP’ye gidecek oylar Saadet’te kalacak, CHP’ye gidecek olan zaten gidecek, 50 bin oy kadar da oradan İmamoğlu avantajlı olacak. BTP’nin aday çıkarmayacağını düşünüyorum. Oradan 20 bine yakın bir avantaj sağlayacak. DSP aday çıkarsa bile aldığı 30 bin oyun, 20 binden fazlasını alamayacak. Tamamından fazladan alacağı oy 120 bin kadar diye düşüyorum. Asıl oy alacağı kesim Cumhur İttifakı’nın seçmenleri.”

İmamoğlu için başlatılan bağış kampanyası çığ gibi


CHP, Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçildiği ve YSK tarafından iptal edilen İstanbul seçimlerinde yeni kampanya döneminde kullanılmak üzere bağış kampanyası başlattı. Öğle saatlerinde başlayan kampanya kısa sürede çığ gibi büyüdü. Birçok vatandaş yaptığı bağışın makbuzunu sosyal medyadan paylaştı. CHP, bağışçıların dikkat etmesi gereken hususları da açıkladı: Bağışçının, bağışını yaparken mutlaka adını, soyadını ve TC numarasını belirtmesi gerekiyor. Bağış yaparken alıcı hanesine “Cumhuriyet Halk Partisi”, açıklama kısmına da “Bağış” yazılması gerekiyor. Aksi takdirde para İmamoğlu yerine Hazine’ye aktarılacak. Her bir vatandaş en az 20 lira en fazla da 54 bin 566 lira bağış yapabiliyor.

İŞTE BAĞIŞ HESAP NUMARALARI

‘Her şey çok güzel olacak’ sloganını bulan Berkay konuştu


Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarından, seçim sürecinde miting otobüsünde kendisine “Her şey çok güzel olacak Ekrem Abi” diyen Berkay Gezgin ile yapılmış bir röportaj paylaşıldı.

‘ACAYİP GÜZEL HİS ’

Sloganlaşan bu cümlenin nasıl ortaya çıktığını anlatan lise öğrencisi Berkay Gezgin (16) “Pek düşünülerek söylemiş değil ama çok anlam ifade eden bir cümle. Bizim sesimizi duyurabilecek bir insan var şu anda orada. Bu acayip güzel bir his. Onun imajı bende tek kelimeyle umut. Kendisi başkan olabilirse eğer her şey çok çok daha güzel olacak” dedi.



CESUR ÇOCUKLAR

Görüntüleri Twitter hesabından paylaşan Ekrem İmamoğlu da paylaşımında “İstanbul’un çocukları, cesur yürekli gençleri için çok çalışacağız. Sevgili Berkay gibi parlak zihinli gençlerimizi vatanımızda tutacak şartları oluşturmak en büyük gayretimiz olacak” ifadelerini kullandı.