Yalova, dünyada çok nadir rastlanan hastalık ve başarılı tıbbi müdahaleye sahne oldu. Arzu ve Mahmut Erdoğan çifti, yeni doğan bebekleri Zeynep'i morarma şikayeti ile özel hastaneye götürdü.

zeynep-dha3

Burada Çocuk Cerrahı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Güngör, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Caner Torunlar ve Yoğun Bakım Sorumlusu Sinem Gündüz tarafından muayene edilen Zeynep bebekte tıp literatürüne 'aksesuar dil' olarak geçen ve çok ender rastlanan hastalık tespit edildi.

zeynep-dha2

Bebeğin ağzının arka kısmında, boğaza kadar uzanan 5 santim uzunluğundaki ikinci dilin çocuğun nefes almasını engellediği belirlendi. Bu durum karşısında, çok riskli olan ameliyatı Yalova'da ilk kez gerçekleştirmek için ameliyathaneye giren ekip, başarılı operasyonla ikinci dili alarak bebeği sağlığına kavuşturdu.

[old_news_related_template title="'İlk tüp bebek', doğduğu hastanenin doktor adayı" desc="Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi ve Adana'nın ilk tüp bebeği Özlem Çelik, ailesinin tedavi gördüğü üniversite hastanesinin Tüp Bebek Merkezinde görev alarak 'evlat hasreti' çekenlere destek olmak istiyor. Çelik, ebeveynlerinin tüp bebek tedavisini gerçekleştiren üniversitenin öğretim üyesi ve tüp bebek merkezinin kurucu sorumlusu Prof. Dr. Turan Çetin'in fakültede verdiği derslere de giriyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/cu-tip-fakultesi-tup-bebek-ozlem-celik-aa-4_16_9_1547112389.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/saglik/ilk-tup-bebek-dogdugu-hastanenin-doktor-adayi-3067692/"]

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Güngör, "İkinci dil oldukça riskli bir yerdeydi. Biz bu dili kapalı ameliyat teknikleri kullanarak kansız bir şekilde aldık. Bebek son derece iyi" dedi. DHA