Tesla'nın üretim konusunda sorunlar yaşadığı, markanın batacağı söylentilerine sebep olan otomobili Model 3 tüm gecikmelere ve sıkıntılara rağmen Avrupa'ya ulaştı. Satışa sunulmasındaki gecikmeden dolayı biriken siparişler markanın Avrupa'daki satışlarını doğrudan etkiledi ve Tesla Model 3 Mart ayında Avrupa'da 15 bin 755 adet satılarak en büyük rakipleri olarak gösterilen Mercedes C-Serisi, BMW 3 Serisi ve Audi A4'ü geride bıraktı. (Veriler JATO Dynamics)



Tam elektrikli olan model Norveç, İsviçre ve Hollanda'da mart ayında pazarın yüzde 29'unu oluşturdu! Almanya'da 44 bin 500 Euro'dan satışa sunulan otomobil, Tesla markasını Avrupa'da Lexus, Jaguar ve Alfa Romeo'nun önüne geçerek 25. sıraya çıkarttı.



Tüm bu detaylara ek olarak Tesla'nın Model 3'ünü henüz Avrupa'nın her yerinde satın alamıyorsunuz! Elektrikli otomobilin anahtar pazarlarından biri olan İngiltere'de Model 3'ün satışına gelecek ay başlanılması bekleniyor.



Model 3'e olan bu talep Tesla'nın diğer modellerine olan ilginin azalmasına yol açıyor. Model S'in Avrupa'daki satışları bu durumdan etkilenerek yüzde 72 geriledi. Model X SUV ise yüzde 52 gerileyerek 874 adet satıldı.