Dün Türkiye'yi ziyaret eden Babis, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı basın toplantısında, "Volkswagen'in Türkiye'ye büyük bir yatırım yapıyor olduğunu duyduk" dedi.

Reuters geçen hafta Türkiye'de yaklaşık 1 milyar euro tutarında fabrika yatırım yapma kararına nihai halini vermeye çalışan Volkswagen'in Ankara ile taşıt vergisi rejimi hakkında görüşmeler yürüttüğünü bildirmişti.

Şirket yeni fabrika yatırımı hakkındaki son resmi açıklamasında ise Bulgaristan'ın da değerlendirildiği yatırım hakkında nihai kararın henüz verilmediğini belirtmişti.

REUTERS

[old_news_related_template title="Volkswagen'in İzmir'de üretimine Merkel'den 'olur' geldi" desc="Alman otomotiv devi Volkswagen’in, Passat serisinin üretimi için yer arayışı sürerken seçenekler arasında bulunan Türkiye ağır basmaya başladı. İzmir’in üretim merkezi olmasına Alman Hükümeti’nin de, 'Türkiye’nin batıyla bağlarını kuvvetlendirecek proje' diyerek sıcak baktığı belirtiliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/02/iecrop/wolks_16_9_1564774206.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/volkswagenin-izmirde-uretimine-merkelden-olur-geldi-5263114/"]