Geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni hedefler ve projeler doğrultusunda, 2025 yılına kadar 44 farklı yeni model üretecek olan Hyundai, özellikle elektrikli otomobilleriyle sektörün en fazla konuşulan markalarından biri haline gelecek. Ayrıca, hibrit ve hidrojen yakıt hücreli elektrikli modellerde de yenilikler olacak.

hyundai-kona-electric-2-kopya

Global olarak, yıllık 1.6 milyon adetlik satış hacmine ulaşmayı hedefleyen Hyundai, anavatanı Kore’de de otonom sürüşe sahip sürücüsüz taksilerle de ulaşıma özel çözümler getirmek istiyor. “Robo Taksi” adı verilen sürücüsüz bu araçlar, 2021 yılında piyasaya çıkacak ve özellikle kalabalık şehirlerde güvenli ve konforlu ulaşım için hizmet vermiş olacak.

hyundai-kona-electric-1-kopya

Hyundai, 2019 yılında da 13 yeni modelin lansmanını yaparak satışa başlayacak. Öncelikli olarak Amerika ve Çin pazarlarında satışa sunulacak olan bu yeni modeller, tüketicilerin tüm beklentilerini karşılayacak şekilde üretilecek. Ekonomi amaçlı, 400 kilometreden fazla menzil sunabilen elektrikli modellerle adında sıkça söz ettirecek olan Hyundai, özellikle SUV segmentlerinde varlık gösterecek.

hyundai-kona_electric_us-version-2019-1600-1b-kopya

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker ise, “Hyundai’nin üreteceği hibrit ve elektrikli modellerin çoğunlukla SUV’lardan oluşacak olması, diğer pazarlar gibi ülkemizi de yakından ilgilendiriyor. Çünkü SUV modeller, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla yükselen bir grafiğe sahip. Biz de Hyundai Assan ailesi olarak, satış ve satış sonrasındaki hizmetlerimize elektrikli modelleri de eklemeyi çok istiyoruz ve bu doğrultuda bir çok firma ile yakın temas halindeyiz. Özellikle, konforlu yapısı ve şık tasarımıyla bir çok kişinin ilgisini çekebilecek KONA Electric modelimizin Türkiye’de satılması adına önemli adımlar atmaya başladık. Yakın bir gelecekte KONA EV modelimizi satışa sunmak için çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.

Hyundai Türkiye Genel Müdürü Önder Göker Hyundai Türkiye Genel Müdürü Önder Göker