Fiat Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki satışlarını daha iyi bir konuma getirmek için bir çözüm arayışında. Geçtiğimiz hafta cuma günü gerçekleştirilen bir konferansta konuşan Manley, İtalya'da bulunan üretim tesislerinin yüksek işçilik maliyetine sahip olduğunu ve elektrifikasyon için yaptıkları harcamaların yerine ortaklığın düşünülebileceğini belirtti.

Manley'in bahsettiği ortaklık PSA Grubu ile birlikte olması planlanan bir girişim. PSA Grubu'nun elektrikli otomobil modelleri için geliştirdiği altyapı bu durumda FCA Grubu markaları tarafından da kullanılacak.



Fiat markası gelecek 3 yıl için emisyon kurallarına uygun otomobiller üretmek için 2 milyar dolar harcayacak. Marka plug-in hybrid ve tam elektrikli modeller üretecek. Bu maliyeti PSA markasının geliştirdiği ve FCA markaları için uygunluğu araştırılan "super platform" isimli altyapıya ayırmak marka açısından elektrifikasyona hızlı bir geçiş sağlayabilir.

Manley, "Gelecek 2 ve 3 yıl içinde yeni ve önemli fırsatlara yol açılacak olduğuna inanıyorum. Otomotivin geleceği içerisinde FCA aktif ve yapıcı bir role sahip olacak" dedi.

(BLOOMBERG)