CITIA.M. haber sitesinin haberine göre, Fransız hükümeti halihazırda PSA Group'un hisselerinin yüzde 12'sini elinde tutuyor ve Yönetim Kurulu'nda temsil ediliyor.

[old_news_related_template title="Groupe PSA ve FCA güçlerini birleştiriyor" desc="Görüşmeler, yüzde 50 Groupe PSA hissesine ve yüzde 50 FCA hissesine sahip, küresel ölçek ve kaynaklarla yeni bir ortak girişimin oluşmasını sağladı. Bağlanabilirlik, elektrikliye geçiş, paylaşım ve otonom sürüş de dahil olmak üzere hızla değişen bir dünyada bu yeni ortak girişim inovasyonu teşvik etmek ve bu zorlukları hız ve sermaye verimliliği ile karşılamak için güçlü küresel Ar-Ge ayak izi ve ekosisteminden yararlanacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/02/iecrop/fiatcitroen_16_9_1572673513.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/groupe-psa-ve-fca-guclerini-birlestiriyor-5426208/"]


Habere göre, Fransız hükümeti, Salı günü yapılacak PSA Yönetim Kurulu'nun, Ekim ayında açıklanan birleşme ahlaşmasındaki küçük değişiklikleri ele alacağı toplantısında Fiat ile birleşme planına desteğini resmileştirecek.

[old_news_related_template title="Fiat ve Peugeot birleşirse dünyanın 4. büyük üreticisi olacaklar" desc="Otomotiv dünyasındaki dönüşüm, gözde ve gündemde olan markaları yıllardır birleştirmeye itiyor. Yeni teknolojilerin markalar için oluşturduğu yüksek maliyetler şirketleri iş bölümü yaparak maliyetleri düşürme planları yapmak zorunda bırakıyor. Son günlerin birleşmeye en yakın gruplarından olan FCA yani Fiat Chrysler Automobiles, Renault ile olumsuz olan birleşme girişiminden sonra gözünü bir diğer Fransız grup olan PSA'ya dikti. Her iki grup görüşmeleri onayladı. Peki birleşirlerse ne olacak?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/31/iecrop/fiatcitroen_16_9_1572519977.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/fiat-ve-peugeot-birlesirse-dunyanin-4-buyuk-ureticisi-olacaklar-5422487/"]


PSA ile Fiat arasındaki anlaşmaya göre birleşme ile ortaya çıkacak Şirket'in genel merkezi Hollanda'da olacak. PSA CEO'su Carlosb Tavares,  bu yeni Şirket'in de CEO'su olacak. Fiat Chrysler Başkanı John Elkann  da yeni Şirket'in başkanı olarak görev yapacak.

(DHA)