Honda'dan yapılan açıklamaya marka 2021 yılından itibaren Avrupa'da dizel motorlu araç satışı yapmayacak. Bu duruma ek olarak marka 2025 yılında ürün gamındaki tüm modelleri elektrikli ve hibrit motorlu yapacağını da açıkladı.



Markanın bu kararı almasındaki en büyük sebep ise AB Komisyonu'nun gelecek yıllar için azalttığı CO2 salımı. Honda'nın CO2 salımını azaltmak ve para cezasıyla karşılaşmamak için keskin bir adım atmış oluyor. Honda ülkemizde de şu anda CR-V kompakt SUV modelinin hibrit motorlu versiyonunu satıyor. Ayrıca Türkiye'de üretilen Civic Sedan modelinin fabrikasyon olarak LPG'li versiyonu da bulunuyor.

Bu yıl düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Japon üretici B segmentinde yer alan Jazz modelinin hibrit motorlu versiyonunu tanıtmıştı. Elektrik motorlu modellerinin artması markanın yeni stratejisiyle alakalı böyle bir kararın aslına bakarsanız ön haberiydi. Ayrıca yine Frankfurt'ta tanıtılan ve markanın ilk tam elektrikli modeli olan Urban EV'de her şeyi ortaya koyuyor.

[old_news_related_template title="Japon devi Honda Türkiye'deki üretimini durduruyor!" desc="Honda yaptığı açıklamada Türkiye ve İngiltere'deki fabrikalarının üretimini durduracağını açıkladı! Marka küresel üretim ağında yapısal bir reforma gidiyor ve elektrikli otomobil üretimine ağırlık verecek. Ayrıca bu değişiklik kapsamında Honda, üretimini yüksek hacimlerde satış ve üretim yapacağı lokasyonlara kaydıracak! Honda Türkiye'den yapılan açıklamada önümüzdeki dönemde elektrikli araç üretimine yoğunlaşacağı ifade edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/shutterstock_178852517_16_9_1550556453.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/son-dakika-honda-turkiyedeki-fabrikasini-kapatiyor-iddiasi-3581813/"]

Bu durumlara ek olarak Honda, 2021 yılında İngiltere ve Türkiye'deki üretim tesislerini kapatma kararı almıştı.

(REUTERS)