Hyundai'nin Kona lansmanı yaptığı 2018'in yaz mevsiminde Türkiye'de üretilmesi planlanan bir B-SUV modelinin olduğunun müjdesi verilmişti. Bu otomobilin nasıl olacağına dair netleşmeyen konuların varlığını Hyundai Türkiye Genel Müdür Önder Göker'den röportaj yaptığımız yaz mevsiminde öğrenmiştik. Bugün ise Automotive News internet sitesinde yer alan habere göre Kia Avrupa COO'su Emilio Herrera, "Kesin bir plan olmasa da Stonic'ten daha küçük bir model yapmaya başlamayı düşünüyoruz" dedi. Hyundai'nin Tucson lansmanında ise yetkililer Türkiye'de B-SUV segmentinde bir otomobil üretiminin olacağını söylemiş ancak detaylarının belli olmadığını da ekstra olarak belirtmişlerdi...

Hyundai KONA Hyundai KONA


Hyundai ve Kia aynı grupta yer alan iki marka. Bu markanın ortaklık yaptığı birden fazla unsur var. Kia'dan gelen bu adımla Hyundai'den öğrendiğimiz bilgileri birleştirdiğimizde her iki markanında yeni B-SUV modellerini yakın tarihte ortaya çıkaracaklarını anlıyoruz.

Kia Stonic Kia Stonic


Hyundai markasının COO görevini yürüten Thomas Schmid ise markanın küçük SUV ve crossover segmentinde vites yükselteceği yönünde oldu. Bunun en büyük sebeplerinden biri özellikle Avrupa pazarındaki müşteri eğilimlerinin B-SUV segmentine doğru kayması ve bu pazarın gelecek yıllarda daha da talep edilir olması. Hyundai, Schmid'e göre Hindistan pazarında tanıtılan Carlino modelinin altyapısını bu modelde kullanmayacak ve otomobil bir SUV'den çok crossover tarzında olacak.