Hunt hafta başında Japon Başbakanı Shinzo Abe ile görüştükten sonra Toyota'yı ziyaret edecek. Hunt'un Tokya'da yaptığı açıklama ise şu şekilde oldu, "Japonya'nın ülkemize yaptığı yatırımlar sayesinde yüz binlerce kişi istihdam ediliyor. Biz de Japonya ile olan bu güçlü ticaretimizin devam etmesini istiyoruz."

İngiltere Dış İşleri Bakanı Jeremy Hunt ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe


Marka İngiltere'de Corolla ve Avensis modellerini üreriyor. Ancak Avensis modelinin akıbetiyle alakalı olumsuz yönde gelişmeler var. Toyota, Camry modelini Avrupa'da satacak ve bu yeni model de Avensis'in ortadan kalkmasına sebep olacak. Ayrıca Toyota Suzuki markasıyla birlikte ortak olarak yeni bir model üretimini Burnaston'da yer alan fabrikasında üretecek.



Toyota, Japonya'nın İngiltere'de yer alan en büyük yabancı yatırımcısı olarak öne çıkıyor. İngiltere'deki yatırımlar markanın Avrupa'daki varlığını da olumlu yönde etkiliyor. İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı, ülkenin AB ile serbest ticaret yapmasını engelliyor. Bu durumda da İngiltere'de yer alan üreticiler, buradaki tesislerini farklı lokasyonlara kaydırmak zorunda kalıyor. Bu durumun son örneği ise Honda idi. Marka Swindon'da yer alan ve Civic üretimi yapılan fabrikasını 2021 yılında kapatma kararı aldı. Ayrıca Nissan'da Sunderland'ta üretilen X-Trail modelinin de üretimini iptal etti.

(REUTERS)