Alman markanın yeni SUV modeli 4634 mm uzunluğuyla GLC'den 15 mm kısa ama GLA'dan 210 mm uzun bir gövdeye sahip. Böylece tam olarak iki SUV modelinin arasında kalıyor. GLB sahip olduğu 2829 mm'lik aks mesafesiyle temellerini aldığı B Serisi'nden 10 cm daha uzun aks mesafesine sahip. Otomobilin sürücü koltuğunun baş mesafesi ise 1035 mm ve 967 mm'lik diz mesafesi var.



Bu kadar uzunluk ölçüsü verdikten sonra bagaj hacminden bahsetmesek olmazdı. GLB'nin bagaj hacmi en az 560 litre ve en fazla da 1755 litre olarak belirtilmiş, tabiki bu hacim 5 koltuklu versiyon için geçerli.



GLB markanın Meksika ve Çin pazarı için Beijing fabrikalarında üretilecek. Bu yılın sonunda Almanya'ya gelmesi beklenen otomobilin ülkemize gelmesi ise 2020 yılının ilk çeyreğinde olacağa benziyor. Mercedes'in kompakt sınıftaki otomobil sayısı GLB ile 8'e yüksekmiş oldu. 2018 yılında marka dünya genelinde 609 bin adet kompakt sınıf otomobil satışı gerçekleştirdi.



GLB'nin dış tasarımına göz attığınızda markanın efsane modeli olan G Serisi'nden köşeli tasarım dilini aldığını fark ediyorsunuz. Özellikle otomobilin farları, küt biçimde tasarlanan motor ızgarası, arka kısıma baktığınızda dik biçimde duran bagaj kapağı ve düz tavanı G Serisi duruşunu destekleyen tasarım detayları.



Otomobilin içine geçtiğinizde ise tamamıyla dijital olan multimedya ekranı ve gösterge paneli sizi karşılıyor. Üç kollu fonksiyonel ve sık görünümlü direksiyon da kabin içini tamamlıyor.



Ön konsolun genel yapısına baktığınızda ise dikine tasarlanmış olduğunu fark ediyorsunuz. Bu detay G Serisi'nde de olan bir tasarım detayı.



GLB, 2 benzinli ve 3 dizel motor seçeneğiyle satışa sunulacak. GLB 200, 1.3 litrelik turbo beslemeli benzinli motora sahip iken GLB 250 4Matic 2 litrelik turbo beslemeli benzinli motora sahip olacak. 1.3 motor 163 beygir güç üretecek, 2 litrelik motor da 224 beygir... Bu motorları 7G-DCT otomatik(1.3 lt) ve 8G-DCT otomatik(2.0 lt) şanzımanlarla satın alınabilecek.



Dizel motor seçeneklerinin tümü ise 8 ileri çift kavramalı şanzımanla satın alınabilecek. GLB 200 d, 200 d 4Matic ve 220 d 4Matic versiyonları olacak. Dizel motorlu versiyonların tümü 2 litrelik motora sahip olacak. Motor gücü ise 150 ile 190 beygir arasında değişecek.



GLB donanım seçeneklerine göre Multibeam LED teknolojili farlardan, yarı otonom ve güvenlik sürüş asistanlarına sahip olacak. Ayrıca GLB'nin Dynamic Select menüsü içerisinde Off-Road modu da bulunacak.



2019 yılının sonlarında Almanya'da olması planlanan otomobil 2020 yılında ülkemizde olacak.