2018 yılı Ekim ayında Daimler'in yüzde 9.69'luk hissesini alan Çinli şirket Geely ile bir ortaklık için Daimler'e başvuruda bulunduğunu hatırlarsınız. Bunun ardından Alman yöneticiler şirketi koruma altına almak istediğini ve buna göre adımlar attığını da hemen arkasından söylemişti. Günümüze geldiğimizde ise bu konu, Daimler Çin'den gelen bu teklifi değerlendirmeye hazırlanıyor şeklinde oldu.

Daimler CEO'su Dieter Zetsche


Bir gazeteciye açıklama yapan Daimler CEO'su Zetsche, "Daha büyük boyutlara sahip diğer bir konuda görüşmeler yapıyoruz" dedi. Geride bıraktığımız hafta salı günü Almanya Hükümeti yaptığı açıklamada endüstriyel stratejide belirgin bir değişiklik göstererek, Alman şirketlerin(otomobil üreticileri de dahil) yabancı şirketler tarafından hisselerinin alınmasını önlemeyi amaçlayan adımlar atacağını belirtmişti.

Daimler Grubu'nun yıllık yaptığı basın toplantısında Zetsche, "Sanayi politikaları izleyen ülkeler rekabetçi olma eğiliminde değiller, biz bu tedbirleri istemedik" dedi. Ancak Daimler ve Geely arasındaki iş birliğinin hangi başlıklar altında olacağıyla alakalı henüz bir bilgi yok!

(REUTERS)