Bloomberg'in haberine göre Tesla Model 3 kullanıcıları, kış mevsiminin gelmesinden pek memnun değiller. Ağustos ayından beridir Model 3 sahibi olan Ronak Patel, "Benim en büyük endişem soğuk havalarda pillerin ekranda yazan menzilde hareket kabiliyetine sahip olmamasıydı. Özellikle gece ve kış şartlarında otomobilin menzili tam olarak bu endişemi doğruladı ve sıcak havanın yaşandığı döneme göre menzilim daha çabuk tükeniyor" dedi.



Ancak Tesla Model 3'te yaşanan bu sorun Nissan Leaf ve Chevrolet Bolt gibi diğer elektrikli otomobillerde de yaşanıyor. Çünkü temel sebep zorlu ve dondurucu kış şartları.



Tesla Model 3'te kış mevsiminden kaynaklı yaşanan bir diğer ana sorun ise kapı kollarıyla alakalı. Otomobilin kapı kolu tasarımı siz anahtardan kilidi açtığınızda dışarıya çıkma şeklinde tasarlandığı için özellikle Amerika'nın kuzey taraflarında yaşayan kullanıcılar kapı kollarının bu hareketini yapamadığını belirtiyor. Durum böyle olunca kilit açılsa da siz kapı koluna erişemediğiniz için aracın kapısını açamıyorsunuz. Hatta kullanıcıların bir çoğu araçlarına binmeden önce otomobillerini 10-15 dakika ısıtmalarına rağmen bu sorunun geçmediğini belirtiyor.



Marka donan camlar, kapı kulpları ve şarj portlarının sorunlarının çözümüyle ilgili bir düzeltmenin yapılacağını açıkladı. Müşterilerin beklentisi ise öncelikle şarj portlarındaki donma sorunun ortadan kaldırılması.