Konuyla ilgili Nissan markası, "X-Trail Japonya'da üretilecek" açıklamasını yaptı. Markanın Avrupa Başkanı olan Gianluca de Ficchy yaptığı açıklamada, "Bu kararın asıl sebebi iş planlarımızdan dolayı olsa da İngiltere'nin AB ülkeleriyle ilişkisi gelecek planları yapmamızı etkiliyor" dedi.

Nissan X-Trail Nissan X-Trail


Markanın küresel üretimini gerçekleştirdiği fabrikası olan Kyushu, Japonya'daki fabrika X-Trail üretimine devam edecek. İngiltere'nin Ticaret Bakanı Greg Clark ise durumu "sektöre ve bölgeye darbe" olarak nitelendirdi.

Nissan, Haziran 2016'da AB oylaması yapıldıktan sonra bu fabrikada yeni bir SUV modeli üretileceği açıklaması yapmıştı. Bu açıklama ülkenin üretim geleceğine duyulan güvenin büyük bir oyu olarak görülüyordu. Bugün ise Nissan, o açıklamanın tam tersi bir duruşa geçti. Sunderland'da yer alan Nissan fabrikasında markanın Leaf, Qashqai, Juke modellerinin yanı sıra Infiniti Q30 ve QX30 modelleri üretiliyor.

nissan_cheer_

Fabrika, İngiltere'nin en büyük otomobil üretim tesisi olarak geçiyor. İngiltere trafiğinde yer alan 1.52 milyon adet otomobilin yüzde 30'u kadar üretim sergileyen tesis, ürettiği otomobillerin çoğunu AB pazarına ihraç ediyor!

Tüm bu durumlara ek olarak Jato Dynamics verilerine göre X-Trail'in Avrupa'daki satışlarının yüzde 31 düşerek 47 bin 923 adet olarak gerçekleştiğini de belirtmeliyiz.