CEO Club buluşmaları ülkemizin önde gelen saygın ve büyük kuruluşlarının tepe yöneticilerini yer aldığı aktif bir kulüptür. Kulübün bugün gerçekleştirilen buluşmasında Otomotivin Geleceği Buluşması konulu toplantıda bazı yöneticilerin yaptıkları açıklamalar dikkat çekti.

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, "Renault Mais ve çoğu marka bu yıl 400,000-450,000 adet araç pazarına göre bütçelendirme yaptı. Türkiye'de marka kurguları, bayi teşkilatlandırması 1 milyon adetlik pazar büyüklüğüne göre yapıldı, işlerin normal gitmesi için satışlar 700,000'in altına inmemeli. Renault Clio 5. Nesil üretimi için Bursa seçildi, bu sene Türkiye'de satışa sunacağız" dedi.

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş


Mercedes-Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün ise yaptığı açıklamada, "Şu anda otomotiv endüstrisi için en büyük sorun krediye erişim, bunu aşmadan toparlanmak zor.  Mercedes Benz-Türk olarak 2021-2022'de ilk elektrikli araçlarımızı üretmeyi planlıyoruz" dedi. Mercedes-Türk tarafından yapılan üretim açıklaması akıllara markanın binek ve elektrikli motoru olan otomobillerin Türkiye'de mi üretileceği sorusunu getirdi. Ancak markadan konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi!

Mercedes-Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün


Buluşmaya katılan Hyundai Genel Müdürü Önder Göker ise, "Hyundai Assan olarak bu yıl sonuna doğru ürettiğimiz iki modelden birini yenileyeceğiz" dedi. Hyundai Türkiye'de i10 ve i20 modellerinin üretimini gerçekleştiriyor. Ayrıca marka Türkiye'de B-SUV segmentinde bir model de üreteceğini açıklamıştı. Henüz bu yeni modelle alakalı bir bilgi marka tarafından paylaşılmadı!

Hyundai Genel Müdürü Önder Göker