Ertex Otomotiv tarafından Fransız bir iş insanı için özel olarak tasarlanan ve Türkiye’de yüzde 100 el işçiliği ile üretilen otomobil, geçtiğimiz günlerde Fransa sokaklarında boy göstermeye başlamasıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Özellikle Paris’te otomobili gören kişiler büyük ilgi gösterirken, Amerika’dan Rusya’ya tüm dünya basınında da haberlere konu oldu.


Maybach Olarak Tasarlandı


Tasarım için Mercedes’in V-Class (Vito) modeli kullanıldı. Ancak Ertex Otomotiv, bu otomobili, ultra lüks bir Maybach olarak yeniden tasarladı. 27 cm uzatılmış Mercedes Vito kullanılarak geliştirilen otomobil, neredeyse Maybach ile aynı görünüme sahip ve Maybach Edition panjur taşıyor.


El Yapımı Doğal Ahşap Kullanıldı


Otomobilin önünde, arkasında, jantlarında ve koltuklarında Maybach logosu yer alıyor. Elektronik olarak kumanda edilen, birbirinden bağımsız dört ayrı koltuk, bej rengi deri döşemeye sahip. İç döşemede el yapımı doğal ahşap kaplama ve alcantara kullanıldı. Televizyon, oyun konsolu ve Apple TV da eklenen araçta, tablet üzerinden kumanda edilerek açılıp – kapanabilen çalışma masası ve yine tabletten kumanda edilebilen buzdolabı da yer alıyor.

Ses Geçirmez Kaplama


Otomobilde sürücü mahalli ile VIP alanını birbirinden ayırarak ses geçirmez bir mahremiyet alanı oluşturma görevi de gören, kapanıp açılabilir 32 inç (81 ekran) bir LED TV de yer alıyor.

[caption id="attachment_3432342" align="alignnone" width="250"] Fransız PSG Kulübü başkanı Nasser Al Khelaifi[/caption]

Ertex Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Salih Malkoç, “Fransa’daki bir müşterimiz için yüzde 100 el işçiliği kullanarak tasarımını gerçekleştirdiğimiz otomobilimiz şu an talep rekoru kırıyor. Tüm dünyadan aynı otomobilden almak isteyen önemli isimler bize ulaşıyor. Maybach tasarımlı aracımızdan sipariş veren isimler arasında Paris Saint Germain futbol kulübünün başkanı Nasır El-Halifi de bulunuyor” dedi.

[caption id="attachment_3432349" align="alignnone" width="1000"] Ertex Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Salih Malkoç[/caption]