Reuters'ın haberine göre Senard France Inter radyosuna yaptığı açıklamada "Bugün masada değil" dedi ancak daha sonra Renault'un Fiat ile birleşmeyi yeniden değerlendirebileceği yönündeki spekülasyonla ilgili olarak kimsenin "asla 'asla' dememesi gerektiğini" de sözlerine ekledi.

Bu ayın önceki günlerinde kar uyarısı yapan ve CEO Thierry Bollore'yi görevden alan Renault, Haziran ayında Fiat'la birleşme anlaşmasından vazgeçmişti.

[old_news_related_template title="FCA ve Renault ortaklığı taraflar açısından ne ifade ediyor?" desc="Otomotiv endüstrisindeki değişim, gelişen teknoloji ve artan maliyetler markaları birleşmeye itiyor. Dev markalar aralarında yaptıkları ortaklıklarda motor, alt yapı ve teknoloji alanlarındaki tecrübelerini birbirlerinin kullanımına sunuyorlar. Bu birleşmelere en yeni örnek olarak PSA Grubu'nun Opel'i satın alması denilebilir. Bu hafta ise Dünya otomotiv gündemini meşgul eden konu FCA'nın Renault'a ortaklık teklifi oldu. Peki olası bu ortaklık taraflar için ne ifade ediyor?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/28/iecrop/shutterstock_1258187293_16_9_1559038754.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/fca-ve-renault-ortakligi-taraflar-acisindan-ne-ifade-ediyor-4959279/"]

İtalyan otomobil üreticisi Fiat Chrysler (FCA), otomobil sektöründe teknolojik gelişmeler ve sıkılaşan emisyon düzenlemelerinin yarattığı riskler karşısında birlikte hareket etmeleri için Fransız rakibi Renault’ya birleşme teklifi iletmişti. Renault, FCA’dan gelen birleşme teklifini dostane bulduğunu ve değerlendirdiğini açıklamıştı.

[old_news_related_template title="Fiat Chrysler, Renault'a birleşme teklifi sundu" desc="Fiat Chrysler (FCA) Renault Grubu ile birleşmek için ilk adımı attı. FCA'nın teklifine göre ortaklıkta iki tarafın da yüzde 50 payı olacak. Birleşme gerçekleşirse 8.7 milyon araç üretimi ile dünyanın üçüncü büyük otomobil üreticisi oluşacak. Renault Yönetim Kurulu da, FCA'nın teklifini dikkatlice incelendikten sonra değerlendirmeye almaya karar verdiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/27/iecrop/kapak-1_16_9_1558939153.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/fiat-chrysler-renaulta-birlesme-teklifi-sundu-4940799/"]

Ortaklığın gerçekleşmesi durumunda Fransız üretici Avrupa'da gözde olan ürünleri için Amerika pazarına giriş imkanı sağlamış olacak. Pazarlar arası bu faydanın haricinde ortak platform, ortak güç ünitesi ve ortak yazılım geliştirmeleriyle birlikte üretim maliyetini de ciddi anlamda azaltmış olacak. Ayrıca FCA'nın Renault Grubu'nun elektrikli otomobil tecrübesinden de faydalanması bu duruma örnek olarak gösterilebilir.