Automotive News haberine göre Ford ve FCA arasında bir ortaklık olabilir. Hatta yayın şirketi bu konuyu Ford'un tepe yöneticilerinden Bill Ford ile görüştü. Ford, "Ford ve FCA iyi bir bütün olabilecek iki marka hatta Sergio Marchionne ile bu konuyu konuştuğumuz birden fazla akşam yemeğimiz oldu" açıklamasını yaptı.

Bill Ford röportajında "Bizim kendi mücadelemiz ve kendi konularımız var. Bu evlilik pek fazla sorunlarımızı çözecek gibi düşünmüyorum. Bu birleşme bizi yavaşlatır." diye devam etti. Ford FCA ile birleşmeye karşı bir duruş sergilerken şirket ortaklığına karşı olmadığını belirtti. Son bir yıl içinde Amerikan dev Ford'a baktığınızda Volkswagen, Mahindra ve Rivian gibi  markalarla anlaşma yaptıklarını görebilirsiniz.



Ford bu şirket ortaklığı ve birleşme gibi trendlerin devam edeceğiyle alakalı bir açıklama da yaptı. "Otomotivde hiç görmediğiniz biçimde kazananlar ve kaybedenler olacaktır" dedi. Otomotivin geleceğinde maliyetlerin gün geçtikçe yükseleceği ve şirketlerin ortak teknoloji geliştirmek zorunda olduklarını vurgulamış oldu.

Son yıllarda yapılan bu ortaklıklara baktığınızda BMW ve Jaguar Land Rover'ın elektrikli araç üretimi, GM ve Honda'nın sürücüsüz otomobil konusunda birleştiği, Hyundai ve Audi'nin de hidrojen yakıt hücreli otomobiller konusunda birlikte çalışacağını biliyoruz. Gün geçtikçe bu ortaklıkların da artacağı aşikar.