PSA Grubu'nun yaptığı açıklamada grup olarak herhangi bir satın alma için aceleleri olmadığı "Geleceğimiz için nakit akışımızı düzenlemeliyiz. Karşımıza Opel gibi bir satın alma fırsatı çıkarsa değerlendirebiliriz" şeklinde oldu.  Tata Motors'un açıklaması ise, "Spekülasyonlarla alakalı bir açıklamamız yok ancak söylentilerin doğru olmadığını belirtebiliriz" oldu.

İngiltere merkezli Press Association ise PSA ve Tata Motors satış sonrası entegrasyonu için bir araya geldiğini bu birliktelikte de maliyet azaltmanın ayrıntılarıyla araştırıldığını belirtti. PA'nın verdiği bilgiye göre JLR içinden bir kaynak müzakerelerin hızlı bir biçimde ilerlediğini söyledi.



PSA CEO'su Carlos Tavares'in Mart ayında Bloomberg'e yaptığı açıklamada PSA'nın Avrupa'nın dışında ayak izini genişletmek istediği ve bu konuyla ilgili bir arayışta oldukları yönündeydi. Amerika pazarına girmek için FCA'nın Jeep markasına yeşil ışık yakan grup General Motors'u da alternatifleri arasında almıştı. Şimdi ise Jaguar Land Rover gruba istediği yönde bir ivme ve genişleme kazandırabilir.

Jaguar Land Rover ile birlikte PSA premium segmentindeki ürünlerini arttırarak o segmentten de payına düşeni alabilir.