GM CEO'su Mary Barra ile görüşen Trump, "Barra'ya bu fabrikayı satacak mı yoksa çabucak bir şeyler yapacak mı diye sordum. O da UAW(United Automobile, Aerospace and Agricultural Implement)'yi suçladı. Benim umurumda değil, bir an önce açılmasını istiyorum!" dedi. Özellikle Toyota'nın Amerika'ya 13.5 milyar dolarlık yatırım yapacak olmasına da dikkat çeken Trump, GM'nin elini çabuk tutması gerektiğini de yazdı.



GM'nin yaptığı açıklamada UAW bu üretim tesisinin ne olacağına karar verecek yönünde oldu. GM'den gelen bir diğer açıklamada ise "Fabrikayı tekrar açmak için tüm ortaklarımızla konuşmaya açığız ancak şu anki odağımız tüm çalışanlarımız üzerinde toplanıyor. Onlara diğer üretim tesislerimizde iş fırsatları sunuyoruz" oldu.

Lordstown'da 6 martta son Chevrolet Cruze üretilmişti. Kuzey Amerika'da yer alan ve kapatılması düşünülen 5 fabrikadan ilki olmuştu. Fabrika üç vardiya halinde çalışırken 3000 kişiye iş imkanı tanıyordu. Sonrasında marka üretim vardiyasını 2'ye düşürünce bu sayı 2017 yılında 1500'e geriledi. General Motors Cruze üretimini Meksika ve diğer ülkelerdeki fabrikalarına kaydırarak Amerika'dan çıkardı.

GM, Lordstown fabrikasında çalışan 400 çalışanını GM'nin farklı lokasyonlarda olan tesislerinde çalışmaları için yapılan teklifleri kabul etmiş durumda. 580 bin metrekare alana sahip olan bu tesis 1966 yılında açılmış ve o günden bu yana 16 milyon araç üretmiş.

[old_news_related_template title="General Motors 5 fabrikasını kapatıyor" desc="ABD'li otomotiv devi General Motors'un (GM) yeniden yapılanma planları çerçevesinde 5 fabrikasını kapatacağı ve çalışan sayısını yüzde 15 azaltacağı bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/gm_16_9_1543252667.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/general-motors-5-fabrikasini-kapatiyor-2760819/"]

(REUTERS)