Türkiye'nin otomobilini üretmek için ortaya çıkan "Türkiye'nin Otomobil Girişimi Grubu(TOGG)" direkt olarak gazetecilere olmasa da konferanslarda anlatılanlarla hedefine emine adımlarla yürüyor. 2017 yılının sonlarında atılan ilk adımı kurulan bir şirket ve bu şirketlerin payları takip etti. Yerli otomobil için kurulan şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding'in payları yüzde 19'ar, TOBB'un payı yüzde 5 oldu.



Bu adım sonrasında bir süre yönetici arayışı olan gruba otomotiv endüstrisinde uzun yıllar tecrübesi olan, Bosch'ta yıllarca üst düzey yöneticilik görevi yapmış Gürcan Karakaş getirildi.. Türkiye’nin yerli otomobil projesi için kurulan şirketin CEO´su olarak atanan Karakaş,



“Teknolojideki gelişim klasik otomobili bir mobilite ekosistemine dönüştürecek. Projemizdeki yüksek motivasyon ve kararlılığı, ülkedeki büyük potansiyelin kullanımıyla birleştirdiğimizde küresel pazarda söz sahibi olunacağına kesin gözüyle bakıyorum. Türkiye’de doğdum, büyüdüm, bu ülkede okudum. İş hayatına Türkiye’de adım attım. Bu projeyle küresel pazarlarda edindiğim bilgi birikimimi ve tecrübemi ülkeme aktarabilme fırsatım olduğu için çok mutluyum. Emin olun Türkiye, küresel ortamda rekabet edebilen bir marka ve otomobilden daha fazlasını yapacak.” açıklamasında bulundu.



Ardından proje uzayacak mı, nasıl gidiyor gibi birden fazla soruyla ilgili farklı görüş ve cevaplar ortada dolaşmaya başladı.