Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre Almanya merkezli Volkswagen Manisa’da 943,5 milyon lira sermayeli şirket kurdu. Gazetede yer alan bilgilere göre şirketin adı Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ oldu.  "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi" unvanlı şirketi Manisa'da kurdu.

Şirketin merkezi "KeçiliköyOSB Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No: 14/118 Yunusemre/Manisa" oldu.  Şirket; otomobil, kamyon ve her nevi motorlu araç ve nakil vasıtalarının tasarımı, imalatı ve montajı, bunların parçalarının ve komponentlerinin tasarımı, üretimi ve montajı ile tüm bu ürünlerin satışı, ithalatı ve ihracı başta olmak üzere bu konularla ilgili tüm diğer faaliyetleri yürütmek amacıyla kuruldu.

Ticaret Bakanı Pekcan: "Volkswagen'in üretim için Türkiye'ye olumlu bakıyor" demişti

Geride bıraktığımız Eylül ayı içerisinde açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Alman devin Türkiye'ye yatırım konusunda olumlu olduğunu "Volkswagen'in yeni üretim tesisi için marka Türkiye'ye olumlu bakıyor. Alman bakanlarımızla da konuyu konuştuk ve onlarda bu tarz açıklamalarda bulundular. Manisa'da yapılacak, yöresi bile belli" şeklinde konuşmuştu.

[old_news_related_template title="Volkswagen'in Türkiye yatırımı için son düzlük!" desc="Alman otomobil üreticisi Volkswagen Türkiye'de yeni bir üretim tesisi kurulması görüşmelerini karara bağlamak üzere. Berlin'de gazetecilere yaptığı açıklamada 'Türkiye (yetkilileri) ile görüşmelerimiz tamamlanmak üzere' diyen Volkswagen'in üretimden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Tostmann, görüşmelerin iki hafta ya da daha kısa sürede tamamlanmasını beklediğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/26/iecrop/shutterstock_789081880_16_9_1569498196.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/volkswagenin-turkiye-yatirimi-icin-son-duzluk-5355667/"]

Volkswagen Türkiye'de kurmayı planladığı üretim tesisinde VW Passat ve yine aynı grubun markası olan Skoda'nın Superb modellerini üretmeyi planlıyor. Bu modellerin yeni tesiste üretilmesini ana sebebi Passat'ın bugün üretildiği Emden Fabrikası'nın elektrikli otomobil üretimi için yeniden dizayn edilecek olması. Buna ek olarak Skoda ise Superb'in üretimini yaptığı Kvasiny tesisinde yeterli kapasiteye sahip değil. Talep var ancak Çek marka Superb arzını mevcut kapasitesinden dolayı karşılayamıyor.

[caption id="attachment_5366756" align="alignnone" width="1200"] 2020 Volkswagen Passat[/caption]

Bu sebeplerden ötürü yeni üretim tesisi kurmak isteyen marka ilk etapta Romanya, Bulgaristan, Sırbistan ve Türkiye arasında bir karar vereceğini açıklamıştı. Sonrasında ise adayların ikiye düştüğünü açıkladılar. Son bir aydır üst düzey ziyaretlerin gerçekleştiği süreçte son etapta Volkswagen Turkey Ticaret A.Ş'nin kurulması bu yatırımın Türkiye'de olacağının kanıtı olarak kabul ediliyor.

Markanın Türkiye'ye yapmayı planladığı yatırım 1 milyar euro olacağı ve tesisin senede 300 bin adet araç üreteceği söyleniyor.