Volvo Cars, ayrıca, XC90 ve XC60 SUV modellerinin dizel ve benzinli versiyonlarından başlayarak önümüzdeki aylarda bir dizi mild hybrid seçeneği de piyasaya sürecek. Bu mild hybrid motorlar, ilk kez müşterilerine, Volvo'nun gelişmiş kinetik enerji geri kazanım sistemini sunuyor. Bu yapı, yeni 'B' işareti ile ifade ediliyor ve mevcut içten yanmalı motorlarla birlikte entegre bir elektrikli motor sistemi oluşturuyor.

Bu yeni elektrikli motor, yüzde 15'e varan oranlarda yakıt tasarrufu ve düşük emisyon değerleri sağlıyor. Yeni brake-by-wire fren sistemi, enerji geri kazanım sistemi ile etkileşime giriyor, frenleme sırasında kinetik enerji geri kazanılarak yakıt tüketimi ve emisyon değerleri azaltılıyor.



Strateji doğrultusunda ve son derece güçlü talep nedeniyle Volvo Cars üretim kapasitesini arttırdı, böylece toplam üretimin yüzde 25'ine kadar olan kısmı Twin Engine plug-in hybrid otomobiller olabilecek. Buna ek olarak, yeni “B” işaretli motorların kademeli olarak yeni standart haline gelmesinin, şirketi gelecek on yılın ortalarında tüm otomobillerinin elektrikli olması hedefine daha da yaklaştırması bekleniyor.