Anlaşmalar, gelecek SPA2 ve mevcut CMA modüler araç platformları üzerinde üretilecek tüm modeller için küresel pil modülü tedarikini kapsıyor ve Volvo Cars’ın iddialı elektrifikasyon stratejisini gerçekleştirme yolunda atılmış büyük bir adımı temsil ediyor.



2017 yılında Volvo Cars, 2019 yılından itibaren üretilecek tüm yeni Volvo otomobillerin elektrikli olacağı konusunda endüstri lideri bir taahhütte bulunmuştu. Şirket ayrıca, 2025 yılında küresel satışlarının yüzde 50'sinin tamamen elektrikli otomobillerden oluşacağını hedeflediğini söyleyerek bu stratejiyi desteklemişti.

Volvo Cars Başkanı ve CEO'su Håkan Samuelsson, “Volvo Cars'ın geleceği elektriklidir, içten yanmalı motorların ötesine geçmeye kararlıyız. Bugün, CATL ve LG Chem ile yapılan bu anlaşmalar, iddialı elektrifikasyon hedeflerimize nasıl ulaşacağımızı göstermektedir” dedi.

Çinli CATL ve Güney Koreli LG Chem firmaları, otomotiv endüstrisine küresel boyutta lityum iyon pil sağlayan, uzun ve başarılı geçmişlere sahip, dünyaca ünlü pil üreticileri. Her ikisi de Volvo Cars’ın teknoloji lideri, sorumlu tedarik zinciri olma ve rekabetçi maliyet modelleri alanlarında uyguladığı sıkı kaynak bulma kriterlerini karşılıyorlar. Çin'deki pil tedariki konusunda ise Geely Grubu'nun daha büyük olan hacminden faydalanılacak.

Volvo Cars Başkanı ve CEO'su Håkan Samuelsson


Volvo Cars’ın ilk pil montaj hattı şu anda Belçika'nın Gent kentindeki üretim tesisinde yapım aşamasında. Montaj hattının bu yılın sonuna kadar bitmiş olması planlanıyor. Gent'te üretilecek ilk tam elektrikli Volvo ise ödüllü küçük SUV XC40 olacak. Hali hazırda bu fabrikada XC40'ın elektrikli hibrit modelleri üretiliyor.

Şu anda, Kompakt Modüler Mimari (CMA) üzerinde XC40'ın yanı sıra tamamen elektrikli Polestar 2 fastback ve Volvo'nun Geely ile birlikte sahip olduğu kardeş marka LYNK & CO’ya ait bazı modeller üretiliyor. Bu yıl itibariyle, üç model de Çin'in Luqiao kentinde Volvo tarafından işletilen bir fabrikada tek bir üretim hattı üzerinde üretilecek.

Gelecek SPA2 mimarisi, Volvo'nun kendi geliştirdiği Ölçeklenebilir Ürün Mimarisinin (SPA) yeni nesli ve önümüzdeki on yılın başlarında piyasaya sürülecek. SPA, otomobil endüstrisindeki en gelişmiş araç platformlarından biri ve şu anda 90 ve 60 Serisindeki tüm Volvo modellerinin temelini oluşturuyor. SPA2 üzerinde üretilerek piyasaya sürülen ilk Volvo, yeni nesil XC90 büyük SUV olacak.