Opel markasının en önemli modellerinden biri olan Astra, markanın merkezi konumunda olan Almanya, Ruesselsheim'da üretiliyor. Alman basının haberine göre PSA'nın yeni planı bu otomobilin yenilenmiş haliyle İngiltere Ellesmere Port fabrikasında üretilecek olması yönünde.

Opel'in Avrupa'da Corsa'dan sonra en çok satan otomobili olan Astra, İngiltere Ellesmere Port ve Polonya Gliwice fabrikalarında üretiliyor. Yapılan yeni planlamaya göre Gliwice fabrikasında 2021 yılında itibaren markanın ticari araçlarının büyük bir çoğunluğu üretilecek.

PSA'dan yapılan açıklamada ise yeni Astra için henüz bir üretim yeri kararı alınmadığı yönünde oldu. İngiltere'nin Brexit sürecinde olması da Opel'in Ellesmare'deki fabrikasının geleceğinin sorgulanmasına sebep oluyor.



Alman Handelsblatt gazetesinin hazırladığı raporda Frankfurt yakınlarında bulunan Opel'in Ruesselsheim fabrikası üretilen soldan direksiyonlu Astra için alternatif lokasyon Ellesmere Limanı olabilir.

Gliwice, PSA'nın FCA ile van araç üretim ortaklığına gitmesiyle birlikte en büyük ikinci van üretim tesisi olacak. 2023 yılına kadar bu tesiste Peugeot Boxer, Citroen Jumper ve Fiat Ducato araçları üretilmeye devam edecek.

Gliwice tesisinde üretilecek olan bu yeni modellerin eklenmesiyle birlikte toplam üretim adedi 300 binden 400 bine çıkacak. Ayrıca bu tesiste şu anda Renault'un Batilly fabrikasında üretilen Yeni Opel Movano modeli de üretilecek.