Elantra, dünya genelinde en çok bilinen Hyundai modeli. Bundan tam 29 yıl önce piyasaya sunulan otomobil 11 milyondan fazla satın alınmış. Elantra'nın bu kadar fazla tercih edilmesinin sebebi ise Amerika ve Asya pazarları.



Fransızca’da Tutku anlamına gelen Elan daha sonra Transport’tan türetilen Tra ile birleşerek “Elantra” halini almış. Aracın Kore pazarındaki adı olan “Avante” ise İspanyolca “İleri” anlamına gelmiş.



Geçtiğimiz yılın sonunda makyajlanan Elantra, yeni nesil basamaklı ızgarası, üçgen formdaki geriye doğru uzayan LED farlar ve aynı şekilde çekik bir gözü andıran LED stoplarıyla da ilgi çekici bir duruş sergiliyor. Ayrıca, LED farların içerisine yerleştirilen gündüz farları da hem sürüş güvenliği hem de tasarım anlamında Elantra’ya katkı sağlamış.



Aracın içine göz attığınızda ise gelen olarak tasarımın eski versiyonla aynı olduğunu fark ediyorsunuz.



Kapsamlı aktif ve pasif güvenlik paketiyle de kullanıcılarına tam koruma sunan Hyundai Elantra, Araç Stabilize Yönetimi (VSM) ve Elektronik Stabilite Kontrol (ESC) programları Elantra’da kombine olarak görev alıyor. Bu programlarla birlikte Elektronik Direksiyon Sistemi (MDPS) de sürücüye ani manevralarda kontrolü kaybetmemesi adına yardımcı oluyor. Farklı yol koşullarındaki hızlanma veya fren anında VSM, optimize edilmiş gücü direksiyona ileterek sürücüye yardımcı oluyor. Kör nokta çarpışma uyarı sistemi (BCW) ve arka çapraz trafik uyarısı da yeni eklenen güvenlik donanımlarını oluşturuyor.



Gelelim Elantra'nın kalbine, motoruna... Sadece atmosferik beslemeli 1.6 litrelik benzinli motor, 6 ileri manuel ve 6 ileri otomatik şanzımanla sunulan Elantra, 127 beygir güç üretiyor. Maksimum olarak da 200 km/s hız yapabilen Elantra, otomatik şanzımanıyla 100 km’de ortalama olarak 6.7 litre yakıt tüketiyor. Dört farklı donanım paketiyle satışa sunulan Hyundai Elantra’nın başlangıç fiyatı, hurda indirimi de eklendiğinde 108.500 TL’den başlıyor. En üst donanım seviyesi olan Elite Plus versiyonu ise 145.500 TL’lik bir etikete sahip.

Hyundai Assan, Yeni Elantra’da 7 Yıl garanti seçeneğini sunmaya devam ediyor. Bunun haricinde dileyen kullanıcılar, sürüş alışkanlıklarına göre herhangi bir ek ücret ödemeksizin garanti sürelerini kendileri de seçebilecekler. 2 yıl/60.000 km yasal garantiye ilaveten araç satışından itibaren 3 yıl/sınırsız km, 5 yıl/100.000 km veya 7 yıl/80.000 km’ye kadar ücretsiz onarım güvencesi seçeneklerinden yararlanabiliyor.