İlk defa 2013 yılında yollara çıkan markanın A Serisi temelleri üzerine inşa edilmiş modeli CLA, coupe sedan formundaki otomobillerin ilk örneği olarak öne çıkıyor. O günden bu yana bir makyaj operasyonu geçiren CLA, en yeni haliyle bu ay itibariyle ülkemizde de satışa sunuldu!



Mercedes-Benz’in duygusal sadelik tasarım felsefesiyle şekillenen otomobil, gergin bir yayı andıran omuz çizgisine ve bunu tamamlayan tavan çizgisine sahip. Ayrıca ilk nesilde de olduğu gibi çerçevesiz camlar yeni CLA’ya da aktarılmış. Bu detay CLA'ya tamamen özgün, sportif ve şık bir karakter kazandırmış.



İnce tasarımlı farlar ve yeni dik açılı radyatör ızgarası, merkezi yıldız logosu ve krom kaplamalı elmas görünümünde tasarımlı motor ızgarası otomobilin dinamik ve sportif görünümünü desteklemiş.



İki parçalı geniş arka aydınlatma grubu ve bir coupé özelliği olarak tampona entegre edilmiş plakalık CLA’nın arkadan bakıldığında daha geniş görünmesini sağlıyor.



İçeriye geçtiğinizde ise MBUX İç Mekan Yardımcısı ve dolaylı komutları dahi anlayan akıllı ses komut sistemi gibi birçok akıllı çözüm sunuyor. Yeni A-Serisi’nde olduğu gibi iç mekândaki mimaride yenilikçi ve modern konsol tasarımı öne çıkıyor. Tamamen dijital olan gösterge panelinin üzerinde ilave bir çıtaya gerek duyulmayan tasarımda sol kapıdan sağ kapıya kanat şeklinde kesintisiz bir hat uzanıyor.



Otomobilin önceki nesle göre boyutları incelendiğinde ise  63 mm ve arkada 55 mm arttırılmış iz genişliği, alçaltılan ağırlık merkezi ve köşelere konumlandırılan tekerlekler, Mercedes-Benz’in yeni kompakt modeline son derece sportif sürüş özellikleri kazandırıyor.



Yeni CLA 4688 mm. uzunluğa, 1830 mm. genişliğe ve 1439 mm. yüksekliğe sahip.



Yeni CLA, S-Serisi’nden aktarılan, güncel sürüş yardım sistemleriyle yollara çıkıyor. Yeni CLA ilk kez belirli durumlarda yarı otonom sürüş gerçekleştirebiliyor. Bunun için gerekli olan teknolojiyle donatılan otomobil, trafik ortamını detaylı bir şekilde takip edebiliyor. Yeni CLA, kamera ve radar sistemleri sayesinde sürüş istikametini 500 metreye kadar gözlemleyebiliyor. Böylece isteğe bağlı olarak sunulan Sürüş Yardım Paketi’nin bir parçası olarak DISTRONIC, Aktif Takip Yardımcısı, sürücüyü virajlar, kavşaklar veya otoyol katılım noktaları olmak üzere farklı sürüş koşullarında hızı otomatik olarak ayarlayarak sürücüyü destekleyebiliyor. Bunun dışında Aktif Acil Durum Fren Yardımcısı ve sezgisel olarak kendini hissettiren Aktif Şerit Değiştirme Yardımcısı gibi donanımlar da sunuluyor.



Yeni CLA’da standart olarak Aktif Fren Yardımcısı sunuluyor. Sistem, sürüş koşullarına bağlı olarak yavaş ilerleyen, durmak üzere olan ve duran araçların yanı sıra yoldan karşıya geçen yayaları ve bisikletlilere çarpma etkisini azaltma veya tamamen engelleme noktasında sürücüyü destekliyor.

Standart bir diğer donanım olan Aktif Şerit Takip Yardımcısı, 60 ile 200 km/s arasındaki sürüş hızlarında sürücünün kontrolsüz bir şekilde şerit dışına çıkmasını önlüyor. Sistem, aracın kontrolsüz bir şekilde şerit dışına çıkması halinde aralıklarla direksiyonu titreterek sürücüyü uyarıyor ve aracın yol çizgisi üzerinden geçmesi halinde aktif olarak tek taraflı bir fren yaparak aracı tekrar olması gereken şeride sokuyor. Çarpışma ihtimali söz konusu olan durumlarda, eğer şeritte kesik çizgiler varsa, sadece karşıdan gelen araçlar için değil yan şeritte bulunan araçlar için de müdahale gerçekleşiyor.

PRE-SAFE PLUS ise olası bir çarpışmayı önden algılayabiliyor. Durmakta olan araca arkadan çarpma olasılığı söz konusu olduğunda sistem fren yaparak aracı sabit tutuyor ve böylece çarpmanın şiddetiyle veya aracın ileriye fırlamasıyla oluşabilecek kaza ve yaralanma olasılığını azaltıyor.

Otomobil ülkemizde 180 d ve 200 kodlu seçeneklerle sunuluyor. 180 d olan CLA 1.5 litrelik dizel motora sahip ve 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla kombine edilmiş oluyor. CLA 200 ise yeni 1332 cc'lik 4 silindirli turbo beslemeli motora sahip. Bu motor seçeneği ise dizel motorda olduğu gibi 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla kombine ediliyor.

Bu otomobil ülkemizde 301 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.