Renault Kadjar, markanın Nissan ortaklığının temelleri üzerine yükselen en önemli modellerden biri. Nissan Qashqai ile aynı altyapıyı paylaşan otomobil yeni motor ve teknolojileriyle aslında Qashqai'nin yeni modelinde de bizi nelerin karşılayacağına dair fikirler veriyor.



Yenilenen Kadjar, geleneksel SUV tasarımına sadık kalıp, dinamik ve modern hatlarıyla daha şık bir görünüme kavuşmuş. Kadjar C şeklindeki LED farları sayesinde hem teknolojik anlamda marka ürünleri arasındaki yerini sağlamlaştırırken hem de Renault'un tasarım dilinin temel özelliğini kazanmış. Ayrıca yeni krom ızgara, yeniden tasarlanmış ön ve arka tamponlar, yeni tasarım özellikleri arasında yer alıyor.



Gündüz sürüş farlarına entegre edilen LED sinyaller, inceltilerek tampona entegre edilen LED arka sinyaller, geri vites lambaları ve sis farları Yeni Kadjar’a şık bir görünüm kazandırmış. Pure Vision LED teknolojisine sahip sis farları ile enerji tüketimi halojen farlara kıyasla altı kat daha düşük seviyede.



Yeni Kadjar 17 ve yeni 19 inç olmak üzere iki jant seçeneğinin yanı sıra üç yeni renk ile birlikte sunuluyor: “Ural Yeşil”, “Demir Mavi” ve “Arsenik Gri”.



Otomobilin iç görsellerine baktığınızda ise R-LINK 2 internet bağlantılı multimedya sistemi hemen dikkatinizi çekiyor. Bu sistem Apple CarPlay özelliğine sahip. Ancak ekranın 7 inç boyutunda olması rakiplerine göre Kadjar'ı biraz geride bırakıyor.



Bir önceki Kadjar'da yer alan klima kontrol ünitesi Qashqai ile aynıydı ancak yeni Kadjar'da bu ünite değiştirilerek daha özgün bir hale getirilmiş.



Kadjar tasarımındaki değişiklikten daha fazlasını motorlarında kullanıcısına sunuyor. Otomobil ülkemizde markanın yeni benzinli motoru olan 4 silindirli turbo beslemeli 1.3 litrelik motorla ve 1.5 litrelik Blue dCi diye adlandırılan dizel motorla satışa sunuluyor. Her iki motoru da EDC diye adlandırılan çift kavramalı şanzımanla satın alabiliyorsunuz. 1.3 litrelik benzinli motor 140 ve 160 beygirlik iki farklı versiyona sahipken dizel motor 115 bg güç üreten tek versiyon olarak listede bulunuyor.



Otomobil sunduğu yeni güvenlik sistemleriyle de dikkat çekiyor. Sürücü / ön yolcu, yan ve perde hava yastıkları, Acil Fren Destek Sistemi, Yokuş Kalkış Destek Sistemi, hız sabitleyici ve sınırlayıcı, ISOFIX çocuk koltuğu sabitleyici gibi ileri güvenlik ve sürüş destek sistemleri ek güvenlik sağlıyor.

Kadjar’ın Touch versiyonunda Elektrikli park freni, elektrikli katlanır yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, Bluetooth ve USB bağlantısı, Eller Serbest Renault Kart Sistemi standart donanım olarak bulunuyor.

Touch Roof versiyonunda yer alan standart donanımlar; Touch donanım seviyesine ek olarak; elektronik klima, arka havalandırma kanalları, otomatik yanan farlar, yağmur sensörü, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası ve panoramik cam tavan. Icon versiyonu ile müşterilerin beğenisine sunulan standart donanımlar ise Touch Roof donanım seviyesine ek olarak; 7 inç dokunmatik multimedya ekranı, Renault R-LINK 2.0 internet bağlantılı navigasyon ve multimedya sistemi, ön park sensörü, geri görüş kamerası, otomatik uzun/kısa farlar.

Ayrıca yenilenen Kadjar ile 19 inç alaşımlı jantlar, Keşif paketi (360° Park Destek Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Aktif Acil Fren Destek Sistemi, Eller Serbest Park Asistanı), Kutup Paketi (Siyah Deri Koltuklar, Elektrikli (sürücü tarafı) ve ısıtmalı ön koltuklar) opsiyon olarak yer alıyor.