Mart ayında sosyal medya üzerinden yapılan bir canlı yayında Erdoğan, "5 önemli firma imzaladı. O zamana kadar başlayın o zaman. Ya başlayacaksınız. Ya başlayacaksınız. Başlamadığınız takdirde hesaplaşacağız. Bundan sonraki süreç böyle" çıkışı yapmıştı. Bu çıkışın etkisiyle birlikte panellerde görmeye başladığımız Türkiye Otomobil Girişimi Grubu CEO'su Gürcan Karakaş, konuyla ilgili ilerleyişi her fırsatta anlatmaya çalıştı.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli otomobil açıklaması" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yerli Oto Girişim Grubu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan yerli otoyu yapmak için imza atan 'babayiğit'lerin işlerini yapmadığını söyleyerek net konuştu ve '5 önemli firma imzaladı. O zamana kadar başlayın o zaman. Ya başlayacaksınız. Ya başlayacaksınız. Başlamadığınız takdirde hesaplaşacağız. Bundan sonraki süreç böyle' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/erdogan-ajans_16_9_1553769830.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/cumhurbaskani-erdogandan-yerli-otomobil-aciklamasi-4168044/"]


Projenin ortaklarından biri olan TOBB'un başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da geçtiğimiz hafta konuyla ilgili Cumhurbaşkanı'na bir sunum yaptıklarını belirtti.

[old_news_related_template title="Yerli otomobil bir yıl uzuyor mu?" desc="Bugüne kadar bakan seviyesinde yapılan açıklamalarda da yerli otomobilin 2021 yılında piyasaya sürüleceği açıklanmıştı. Dün yerli otomobilin grubunun CEO'su Gürcan Karakaş'ın 2022 tarihini işaret etmesi ise kafaları karıştırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/shutterstock_732811756-3_16_9_1547879521.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/yerli-otomobil-bir-yil-uzuyor-mu-3175743/"]


Görüşmeye ilişkin bir fotoğrafı sosyal medya hesabından yayınlayan Hisarcıklıoğlu, "geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız sayın Erdogan’a Türkiye’nin Otomobili projemizde gelinen son noktayı arz ettik.
Cumhurbaşkanımızın destekleriyle projemiz tüm hızıyla ilerliyor, ülkemize verdiğimiz sözü tutma konusunda kararlıyız" açıklamasını yaptı.