Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank'ın geride bıraktığımız hafta içerisinde fitilini, üzeri örtülü halde önünde çektirdiği fotoğrafla ateşlediği Türkiye'nin otomobilinden bir detay daha geldi.

Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank Yerli otomobil prototiplerinin önünde


İlk paylaşılan fotoğrafta sadece farların aydınlatması görünüyorken, bir sonraki gün otomobilin silüetinin daha belirgin olduğu, aynalarının ve tavan hatlarının gözüktüğü bir fotoğraf yayınlandı.

Bugün saat 14.30'da yapılan paylaşımda ise otomobilin  önden görüntüsünün motor ızgarasıyla olan görünümü paylaşıldı. Motor ızgarasının üzerinde yer alan motif ise Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank'ın yaptığı paylaşımda yer alan "lale" ile örtüşüyor.



Bugün paylaşılan fotoğrafta yerli otomobilin motor ön kısmının daha belirgin olduğu gözüküyor. Farlarının konumlandırılması, motor ızgarasının biçimi ve keskin çizgiler aracın agresif bir SUV modeli olacağının tahmin edilmesine sebep veriyor.

Yerli otomobilin paylaşılan son fotoğrafı


Ayrıca fotoğrafa daha detaylı bakıldığında motor ızgarasının biçiminin lale biçiminde olduğunu fark ediyorsunuz. Bu detayı Mustafa Varank, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda da gösterdi.



RESMİ TANITIMA 2 GÜN KALDI!

Tanıtımın olacağı 27 Aralık tarihinden önce Türkiye’nin Otomobili Girişimi Grubu resmi sosyal medya hesabından her gün yerli otomobille alakalı bir detay paylaşacak. Yerli otomobilin tanıtılacağı ilk modeli kompakt yani C segmentinde yer alan bir SUV olacak. Elektrik motoruna sahip olacak otomobilin 400-450 km menzili olacağından söz ediliyor.