İŞTE VÜCUDUMUZUN BAĞIŞIKLIĞINI ARTIRAN O BESİNLER

Yeşil elma: Vücudun savunmasını güçlendiren polifenollerle doludur.



Kayısı:
İçerdiği lutein ile Alzhemier’a karşı koruma sağlar.



Ahududu:
Antioksidanların yanı sıra A, C ve E vitaminleri için zengindir.



Yeşil çay:
Bağışıklık sisteminin fazla çalışmasını engeller.



Kapari:
İçerdiği kuersetin ile ateş düşürücü etki sağlar.



Çörek mantarı:
Koruyucu, sağlıklı bakterilerin çeşitliliğini artırır.



Yeşil lahana:
Bağışıklığı destekleyen C vitamini ile doludur.



Yaban mersini:
Günde 250 gram tüketmek kandaki bağışıklık hücrelerini çoğaltır.



Hindiba:
Kanserle savaşan biyoaktifler içerir.



Üzüm suyu:
Biyoaktiflerle dolu olması sayesinde bağışıklığı güçlendirir.



Çiya tohumu:
Zengin Omega-3 yağ asitleri içeriği ile kalbinizi korur.



Nektarin:
Günde iki adet tüketmek yemek borusu kanseri riskini azaltır.



Meyan kökü:
Viral enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.



Kuru üzüm:
İçerdiği ursolik asit, kan sağlığını korur.



Siyah sarımsak:
Vücudun süper savaşçıları T hücrelerinin üretilmesini sağlar.



Brokoli:
Bağışıklığı güçlendiren C vitamini sayesinde grip virüsü ile savaşır.



Susam tohumu:
Lif zenginidir. Kolesterolu düşürür, faydalı bakterileri besler.



Nar:
Faydalı bakterileri besleyerek bağışıklık sistemini en güçlü hale getirir.



Ispanak:
C vitamini, betakaroten ve birçok antioksidanla doludur.



Arpa:
Lif açısından zengin olması sayesinde kalp sağlığı için oldukça yararlıdır.



Kızılcık suyu:
Virüslerin çoğalmasını önleyen interferonları artırır.



Kestane:
İçerdiği ellajik asit, bağışıklık sisteminin kanser hücrelerini fark etmesini sağlar.



Zeytin yağı:
Oleik asit ve oleokantal gibi bağışıklığı destekleyen bileşenler içerir.



İstiridye:
Bağışıklık üzerinde uyarıcı etki yapan peptitlerden bol miktarda içerir.



Böğürtlen:
Bağışıklığı güçlendiren ellajik asitten bol miktarda içerir.