Kanserden bunamaya kadar hastalıklardan korunmanın formülleri - 5 -


İŞTE VÜCUDUMUZUN DNA’SINI KORUYAN BESİNLER


Greyfurt:
Likopen açısından zengin olması sayesinde DNA’yı güneşten gelen UV ışınlarına karşı korur.



Fesleğen:
İçerdiği rozmarinik asit meme kanseri tümörlerini baskılar.



İstiridye sosu:
DNA hasarını yüzde 90’a yakın giderir.



Çin lahanası:
Aynı lahana gibi kanser hücrelerindeki genlerin hareketliliğini azaltır.



Karpuz:
Likopen içeriği sayesinde DNA’yı radyasyona karşı korur.



Çam fıstığı:
Kolon kanserine yakalanma riskini azaltır, var olan hastalıktan kurtulma şansını artırır.



Barlam balığı:
DNA’ları onaran Omega-3 açısından zengindir.



Domates:
DNA koruma özelliğinden en üst seviyede faydalanmak için kabuğu ile tüketin.



Portakal:
C vitamini açısından zengindir. Bu meyveyi suyunu sıkmak yerine yiyin.



Biberiye:
Tümörlerle savaşan rozmarinik asidin en fazla bulunduğu bitkidir.



Kızılcık suyu:
Günde bir bardak içmek DNA korumasını yüzde 66 artırır.



Lahana:
Kanser hücrelerinin hareketliliğini azaltır.



Adaçayı:
İçerdiği rozmarinik asit meme kanseri tümörlerine karşı etkilidir.



Ançüez:
Omega-3 açısından zengin bir gıda daha. DNA’yı hasardan korur.



Kahve:
İçerdiği bileşenler DNA’yı korur.



Somon havyarı:
İçerdiği Omega-3 yağ asitleri DNA’nın tamirine yardımcı olur.



Havuç:
Günde 5 adet tüketmek DNA tamirini hızlandırır.



Tahin:
DNA’yı korur, hücre yaşlanmasını yavaşlatır.



Mercanköşk:
İçerdiği rozmarinik asit meme kanserine karşı etkilidir.



Uskumru:
Konservelenmiş bile olsa Omega-3 açısından zengindir.



Kivi:
Günde 1 adet yemek, DNA hasarlarını % 60 azaltırken. Üç adedi, DNA onarımını % 66 artırır.



Zerdeçal:
İçerdiği kurkimin ile kanserden korur, iltihabı azaltır.



Yaban mersini:
DNA hasarına karşı koruyan çok sayıda antioksidan içerir.



Badem ezmesi:
DNA’yı korur, hücrelerin genç kalmasını sağlar.



Edamame:
Meme kanseri riskini azaltır.



-BİTTİ-