Yalova'da, sarılık tedavisi sırasında duran kalbi yeniden çalıştırılan bebeğin ailesi, olayda ihmalleri olduğu iddiasıyla hastane yönetimi ve bir hemşire hakkında suç duyurusunda bulundu.

Armutlu ilçesinde oturan Mahmut ve Aydanur Şamdanlı çifti, 1 Nisan'da dünyaya gelen ve "Miraç" adını verdikleri bebeklerini 3 günlükken rutin kontroller için doğumun gerçekleştiği il merkezindeki hastaneye götürdü.



Sarılık teşhisi konulan ve ışın tedavisine başlanan bebeğin, bundan bir gün sonra kalbi durdu. Kalbi yeniden çalıştırılan ve kent merkezindeki başka bir hastaneye sevk edilen Miraç bebeğin tedavisi yoğun bakımda sürüyor.

Baba Mahmut Şamdanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bebeğinin tedaviye alınmasının ardından sarılık seviyesinde yaşanan düşüşle sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti.

Şamdanlı, daha sonra hastaneden çağrıldıklarını ve kendilerine "biberonla beslemek yerine annesinin bebeği emzirebileceğinin" söylendiğini ifade etti.

Henüz hastaneye gitmeden nöbetçi doktordan ikinci bir telefon geldiğini belirten Şamdanlı, şunları kaydetti:

"Dedi ki 'Çocuğun ciğerlerine süt kaçırdık.' Çok telaşlanmışlardı. Artık itiraf ettiler. 'Çocuğun ciğerlerine süt kaçırdık, çocuğa erken müdahale yapamadık, çocuğun kalbi durdu, beyni oksijensiz kaldı. Oksijen tedavisi için uzmanlara sevk etmemiz lazım. Burası ikinci derece yoğun bakım, üçüncü dereceye sevk etmemiz lazım.' Tabii o anda ilk çocuğumuz, ne yapacağımızı şaşırdık."

Şamdanlı, olayda ihmalleri olduğu iddiasıyla hastane yönetimi ve bir hemşire hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

AA